AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia. Cutremur puternic pe insula Creta

Grecia. Cutremur puternic pe insula Creta

Grecia. Cutremur puternic pe insula Creta

Un cutremur puternic a lovit Creta (Grecia) luni, 27 septembrie. Ar fi vorba de magnitudinea 6 pe scara Richter. Cutremurul a ucis cel puțin o persoană.

Un cutremur puternica a avut loc luni, 27 septembrie în Creta (Grecia), lăsând cel puțin un mort și nouă răniți, potrivit canalului public de televiziune ERT.

„Un cutremur la care nu ne așteptam”

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), acest cutremur ar avea o magnitudine de 6,5.

USGS, Institutul Geologic American, indică, la rândul său, că seismul a avut magnitudinea 6, pe când Observatorul Geodinamic din Atena evocă o magnitudine de 5,8.

„Este un cutremur la care nu ne așteptam”, a declarat seismologul Efthymis Lekkas, președintele organizației de protecție a cutremurelor, citat de agenția de știri greacă ANA . „În acest moment există replici de 4,5”.

Daune materiale semnificative

Cutremurul s-a produs în jurul orei 20:20. Epicentrul său a fost situat în apropierea orașului Thrapsano, situat în estul insulei și la 23 de kilometri de Heraklion, capitala insulei. Orașul Arkalohori a fost deosebit de afectat.

Imaginile difuzate de televiziunea publică ERT au arătat pagube mari, în special prăbușirea caselor vechi din Arkalohori și din alte sate din jur, lângă Heraklion, scrie Ouest-France.

Grecia este străbătută de importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente.

La 30 octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 a zguduit Marea Egee între insula greacă Samos și orașul turc Izmir, ucigând două persoane în Samos și 114 în Turcia.

 

author avatar
Tudor Borcea
375 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta-i chiar timpit: „„Este un cutremur la care nu ne așteptam”, a declarat seismologul Efthymis Lekkas”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger