AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia a cerut serviciilor secrete să-i supravegheze pe opozanții vaccinării

Grecia a cerut serviciilor secrete să-i supravegheze pe opozanții vaccinării

Grecia a cerut serviciilor secrete să-i supravegheze pe opozanții vaccinării

Biroul primului ministru Kyriakos Mitsotakis ar fi instruit serviciul național de informații (EYP) să monitorizeze cetățenii care se opun măsurilor anti-pandemie și lucrătorii din domeniul sănătății care au fost suspendați, dar care protestează, potrivit jurnalului Efimerida ton Sintakton (Efsyn).

EYP a vizat, de asemenea, persoane implicate activ în situația refugiaților, a raportat sursa.

Supravegherea „fondului ideologic”

Efimerida a divulgat mesaje interne, sugerând că EYP a vizat și angajați ai organizațiilor de imigrare, jurnalişti, avocați și activiști implicați în criza refugiaților. Au fost vizați și cei anti-vaccin care protestează.

Potrivit raportului, EYP a fost mandatat să înregistreze toate mișcările celor supravegheați, asociații lor și „fondul lor ideologic” de la începutul anului 2020. Briefing-urile compilate pentru EYP includ nume, telefoane mobile (care urmează să fie puse sub supraveghere) și date despre activitățile sociale „instigatoare” ale celor vizați.

Ordinul a fost executat

Un raport intern transmis în iulie anul trecut notează: „Vă informăm că în viitorul apropiat vor avea loc mitinguri-marșuri de protest împotriva măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii Covid-19 și a vaccinării obligatorii în diferite orașe din țară. Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să transmiteți imediat biroului central orice informații pe care le aveți sau le puteți colecta în zona de responsabilitate a dvs despre participanții (grupuri-persoane) la aceste mitinguri (inclusiv informații personale, cum ar fi telefonul), conturi de social media, statut, activitate, context ideologic, precum și despre instigatori”.

Jurnalul a publicat și răspunsurile trimise de serviciile locale la sediul EYP, care confirmă că angajații serviciului au procedat așa cum li s-a cerut, scrie Euractiv.

Operațiunea s-a extins la activiști implicați în imigrație și drepturile refugiaților. Într-un caz particular, EYP a cerut informații despre o femeie care lucrează în sectorul public, deoarece ea „pare ca o campioană a muncii și a drepturilor omului (ale migranților) prin participarea la campanii…”.

Într-un alt caz, serviciul a cerut informații despre un avocat care a fost chemat să apere un migrant în instanță. Principala opoziție din Grecia, partidul Syriza, l-a acuzat pe premierul Kyriakos Mitsotakis că a instituit un regim de supraveghere. Nu a existat nicio reacție oficială din partea guvernului până acum.

author avatar
Tudor Borcea
748 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai grekoteilor dementi, sa dea Dumnezeu sa muriti toti dublu vaxxinatii in cap in urmatorii 2-3 ani, sa fie ca dupa parjol acolo la voi in Nou-Anormala Nazista Elada !! Haideti bai ratatilor de grekotei cu instaurarea regimului nazist pe fata, nu asa cum o faceti acum, hai curaj, ca se poate !! Ha ha ha 🙂 Asta e inceputul unui frumos razboi civil, o sa va ia drakul pe toti, in curand, bai natarailor !! Multa tzatziki la toata lumea de acolo care sustine si colaboreaza cu regimul nazist al lui Mitsotakis, sa dea Dumnezeu sa ajungeti cu totii in Iad, bai tarfelor Noului Babylon !!

  2. Uite o destinație turistică pe care trebuie s-o uită, produse de care trebuie să ne ferim.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger