AcasăItaliaGrav accident feroviar: două trenuri s-au ciocnit! Au fost răniţi 17 oameni

Grav accident feroviar: două trenuri s-au ciocnit! Au fost răniţi 17 oameni

Un grav accident pe calea ferată a avut loc, duminică seară, în Italia. Două trenuri, un Freccia Rossa și un tren regional, s-au ciocnit de-a lungul liniei de cale ferată Bologna-Rimini, în zona Faenza (Ravenna), între Castelbolognese și Forli.

Accidentul, soldat cu 17 răniţi.

Coliziunea, la mică viteză

Accidentul s-a soldat cu „răni uşoare, aş spune contuzii. Nu au fost răniţi grav, coliziunea a avut loc la viteză foarte mică”, a declarat un purtător de cuvânt al Trenitalia.

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a înţelege cauzele accidentului, a precizat el. Accidentul a provocat serioase perturbări ale traficului în zonă.

Contactat telefonic, primarul din Faenza, Massimo Isola explică faptul că situația este sub control: „Din fericire, răniții sunt bine și nimeni nu a suferit consecințe grave – explică el – impactul a fost relativ „slab”.

Echipele noastre de protecție civilă sunt la fața locului în timp ce Trenitalia a luat măsuri cu un alt tren regional să vină pentru a prelua pasagerii care au rămas blocați în cel implicat în accident”.

Italia, marcată de accidente feroviare

Matteo Salvini, ministrul Transportutilor din Italia, a cerut „identificarea rapidă a cauzelor şi a eventualelor responsabilităţi”, au informat serviciile sale într-un comunicat.

Istoric accidente feroviare în Peninsulă:

  • În august, un tren a lovit şi ucis cinci muncitori care efectuau lucrări de întreţinere pe timp de noapte în apropiere de Torino (nord).
  • În februarie 2020, doi lucrători feroviari au fost ucişi şi 31 de pasageri au fost răniţi în deraierea unui tren în apropiere de Lodi, la sud de Milano.
  • În ianuarie 2018, o altă deraiere în apropiere de Milano a făcut trei morţi şi 100 de răniţi, atribuită lipsei de întreţinere a căii ferate.
author avatar
Andrei Ștefan
217 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri