AcasăȘTIRI EXTERNEGoogle, lovitură dată Moscovei, după ce Rusia a blocat Google News. Ce...

Google, lovitură dată Moscovei, după ce Rusia a blocat Google News. Ce restricții a introdus

googleGoogle, lovitură dată Moscovei, după ce Rusia a blocat Google News. Ce restricții a introdus

Google ar fi exclus site-urile Ministerului Apărării și al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia in rezultatele căutării pentru ruși.

Roskomnadzor (Serviciul federal rus pentru control în domeniul comunicaţiilor, tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor în masă) a cerut administrației Google să elimine imediat restricțiile privind rezultatele căutării de pe site-urile web oficiale ale agențiilor guvernamentale ruse, precum și să explice motivele introducerii lor, scrie Interfax.

„Conform rapoartelor, motorul de căutare american Google a exclus site-urile web ale Ministerului Apărării al Federației Ruse și ale Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse din rezultatele căutării pentru publicul rus”, a spus RKN într-un comunicat.

Decizia Google „subliniază poziția sa anti-rusă”

Roskomnadzor susține că „astfel de acțiuni ale Google încalcă principiile cheie ale liberei circulații a informațiilor” în Federația Rusă și, de asemenea, „subliniază poziția anti-rusă a companiei americane de IT în războiul informațional împotriva Rusiei”.

Faptul că site-ul web al Ministerului rus al Apărării nu putea fi găsit cu ajutorul motorului de căutare Google a fost observat luni, chiar și atunci când este introdusă expresia „site-ul oficial al Ministerului rus al Apărării”. În schimb, utilizatorilor li se oferă un link către site-ul web al guvernului Federației Ruse cu pagina Ministerului Apărării, precum și știri care menționează departamentul militar, un articol pe Wikipedia, link-uri către conturile sale de socializare. De asemenea, site-ul de achiziții publice și link-urile către paginile principale ale Ministerului Justiției și Ministerului Afacerilor Interne au dispărut din rezultatele căutării Google.

De asemenea, paginile principale ale site-urilor Ministerului Dezvoltării Digitale și ale Primăriei Moscovei au dispărut din rezultatele căutării.

author avatar
Andreea Vlad
598 afisari

2 COMENTARII

  1. Ii scoti din Google Mups si atunci ii lasi fara Gps si asa nu gasesc drumul spre Kiev ei mai mult se duc sore Haga…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger