AcasăȘTIRI EXTERNEGoogle i-a dat de gol pe proprietarii cu piscine nedeclarate. Cum au...

Google i-a dat de gol pe proprietarii cu piscine nedeclarate. Cum au pierdut bani din cauza Inteligenţei Artificiale

Fiscul francez folosește inteligența artificială pentru a combate evaziunea fiscală. Mai exact, AI este utilizat pentru depistarea piscinelor nedeclarate la fisc.

Proprietarii s-au ales cu amenzi cumulate în valoare de circa 10 milioane de dolari.

Au fentat un impozit mărit cu 200 euro

Legislația franceză impune declararea unei piscine construite și deținută de persoanele fizice, care sporește impozitul pentru proprietate și cu 200 de euro.

Sistemul informatic utilizat de Fiscul francez a fost dezvoltat de Google și Capgemini. Acesta depistează piscinele în imagini aeriene și verifică dacă bazinele figurează în bazele de date cu înregistrări funciare.

Cum funcţionează acest AI de la Google?

Sistemul AI, dezvoltat de Google și compania Capgemini, poate identifica piscinele din imagini aeriene, comparându-le cu bazele de date ale cărții funciare.

Lansat ca un experiment în urmă cu un an în nouă departamente franceze, sistemul a descoperit 20.356 de piscine, au declarat luni reprezentanți a fiscului, astfel că va fi extins în toată țara.

Softul nu este însă infailibil, pentru că nu poate stabili clar dacă o formă dreptunghiulară care apare pe o imagine aeriană este o piscină, cort, terasă ori chiar o prelată așezată pe sol.

author avatar
Andrei Ștefan