AcasăȘTIRI EXTERNEGiorgia Meloni a intrat în istoria Italiei. A primit ordin direct de...

Giorgia Meloni a intrat în istoria Italiei. A primit ordin direct de la preşedintele Sergio Mattarella

Italienii stau în FRIG! La ce temperaturi şi-au setat termostatele, pentru această iarnă

Giorgia Meloni, lidera partidului post-fascist Fratelli d’Italia învingător în alegerile legislative, a fost desemnată să formeze guvernul de către preşedintele Sergio Mattarella.

Giorgia Meloni, în vârstă de 45 de ani, a acceptat această responsabilitate, devenind prima femeie chemată să ocupe această funcţie în istoria ţării.

Meloni a numit deja miniştrii

Guvernul Meloni, prezentat sâmbătă dimineaţăm, va avea de gestionat o situație destul de dificilă cu provocări precum o recesiune care se apropie, prețuri tot mai mari la energie și războiul din Ucraina.

„Giorgia Melonia a acceptat mandatul și a prezentat lista sa de miniștri”, a anunțat oficialul prezidențial Ugo Zampetti, imediat după încheierea consultărilor dintre Meloni și membrii coaliției ei și președintele Sergio Mattarella.

Giorgia Meloni l-a numit pe Giancarlo Giorgetti, din cadrul Ligii lui Matteo Salvini, ministru al economiei.

Giorgetti trece drept unul dintre reprezentanţii cei mai moderaţi şi pro-europeni ai formaţiunii. În calitate de ministru al dezvoltării economice, el a fost până la final un susţinător al fostului premier Mario Draghi.

Deși procedura de formare a guvernului a fost rapidă acum, având în vedere felul în care se desfășoară deobicei această procedură în Italia, ea a arătat tensiunile existente în coaliție – Berlusconi încercând de nenumărate ori să submineze autoritatea lui Meloni.

Cine este Giorgia Meloni

Giorgia Meloni s-a născut la 15 ianuarie 1977, la Roma. A absolvit în 1996 cursuri de filologie în cadrul Institutului Amerigo Vespucci. În decembrie 2017, la Congresul Naţional al formaţiunii Fratelli d’Italia, desfăşurat la Trieste, a fost confirmată preşedintă a mişcării.

În septembrie 2020, este aleasă în mod unanim preşedintă a Partidului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), familie politică ce reuneşte peste 40 de partide şi este reprezentată în Parlamentul European.

Acum, în total, nouă ministere au fost asumate de Frații Italiei. Liga şi Forza Italia au primit câte cinci, iar cinci au fost încredinţate unor tehnocraţi.

author avatar
Andrei Ștefan