AcasăȘTIRI EXTERNEGina Lollobrigida, diva sexy a anilor '50, candidează la alegerile generale din...

Gina Lollobrigida, diva sexy a anilor ’50, candidează la alegerile generale din Italia, la 95 de ani

Gina LollobrigidaGina Lollobrigida, diva sexy a anilor '50, candidează la alegerile generale din Italia, la 95 de ani

A jucat alături de Humphrey Bogart, Frank Sinatra și Rock Hudson, dar viața privată a Ginei Lollobrigida este mult mai plină de culoare decât intriga oricăruia dintre filmele ei de la Hollywood.

Actrița, numită odată Mona Lisa secolului al XX-lea datorită aspectului său uimitor, a avut o viață uimitoare. Fiică a unui producător de mobilier, Gina a devenit o vedetă internațională de film.

Gina Lollobrigida vizează un mandat de senatori

Recent, ea și-a anunțat revenirea în politică la doar câteva săptămâni după ce a împlinit incredibila vârstă de 95 de ani. Bomba sexy a anilor ’50-’60, cunoscută drept „ La Lolla” de către publicul italian, va fi candidată la alegerile generale de luna viitoare.

Ea va reprezenta noul partid eurosceptic Italia sovrana e popolare (ISP) din Latina, un oraș la sud de Roma. Contracandidatul ei este avocatul Antonio Ingroia, un procuror din Palermo renumit pentru lupta împotriva mafiei, potrivit Daily Mail.

Nu este prima dată când Lollobrigida este implicată în politică. Ea a candidat fără succes pentru un fotoliu în Parlamentul European în 1999, reprezentând partidul de centru Democratici al lui Romano Prodi.

Speră că va obține susținerea necesară

Deși pare puțin probabil să se descurce mai bine cu această ocazie, Gina Lollobrigida e hotărâtă să scrie istorie.

„M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă”, a declarat ea într-un interviu publicat luni în ziarul Corriere della Sera. „Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv”, a spus actriţa.

Italia va alege un nou parlament în septembrie, după căderea guvernului de uniune naţională condus de Mario Draghi la sfârşitul lunii iulie.

author avatar
Andreea Vlad