AcasăȘTIRI EXTERNEGigantul imobiliar Evergrande, obligat să demoleze 39 de clădiri. Pierderile financiare sunt...

Gigantul imobiliar Evergrande, obligat să demoleze 39 de clădiri. Pierderile financiare sunt colosale!

evergrandeGigantul imobiliar Evergrande, obligat să demoleze 39 de clădiri. Pierderile financiare sunt colosale!

Dezvoltatorul imobiliar China Evergrande Group a declarat luni că i s-a ordonat să demoleze 39 de clădiri rezidențiale aflate în construcție pe insula Hainan, acțiunile sale fiind suspendate din comercial.

Evergrande se luptă să ramburseze mai mult de 300 de miliarde de dolari în datorii, inclusiv aproape 20 de miliarde de dolari din obligațiuni offshore considerate în situații de neplată de către agențiile de rating luna trecută, după ce a ratat plățile.

Cel mai bine vândut dezvoltator imobiliar din China și aflat acum în centrul unei crize de lichidități fără precedent în sectorul imobiliar, Evergrande s-a străduit să strângă numerar prin vânzarea de active și acțiuni pentru a rambursa banii furnizorilor și creditorilor.

Cel mai îndatorat dezvoltator din lume a declarat luni seara că a primit un ordin de la autoritățile din orașul Danzhou din provincia Hainan pe 30 decembrie prin care i se cerea să demoleze 39 de clădiri în construcție la proiectul Ocean Flower Island, potrivit Reuters.

Evergrande, la un pas de faliment

Nu a fost dezvăluit motivul ordinului de demolare. Presa locală a raportat că toate clădirile – întinse pe 435.000 de metri pătrați – trebuiau demolate în termen de 10 zile pentru construcție ilegală și încălcări ale mediului.

Compania chineză a investit aproape 13 miliarde de dolari în ultimii șase ani pentru a construi peste 60.000 de locuințe în cele 39 de clădiri, iar ordinul de demolare nu va afecta restul dezvoltării.

Evergrande a suspendat luni tranzacționarea acțiunilor sale în Hong Kong. Compania a declarat că va relua tranzacționarea și a confirmat că va „comunica în mod activ” cu autoritățile despre proiectul Ocean Flower Island și va „rezolva problema în mod corespunzător”.

author avatar
Andrei Ștefan
637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger