AcasăȘTIRI EXTERNEGiganții tehnologici lansează un cod pentru a combate dezinformarea

Giganții tehnologici lansează un cod pentru a combate dezinformarea

Giganții tehnologici lansează un cod pentru a combate dezinformarea

Giganții tehnologici internaționali prezenți în Australia au dezvăluit, luni, la cererea guvernului, un cod de bune practici menit să reducă răspândirea informațiilor false pe internet.

 

Grupul de presiune DIGI, care include Facebook, Google, Twitter, Microsoft, TikTok și Redbubble, s-a angajat să ia o serie de măsuri, în special să raporteze conținut fals pe platformele lor și să acorde prioritate surselor de informații credibile.

De asemenea, au fost de acord să suspende sau să dezactiveze conturile false și conturile suspecte, inclusiv programe de tip bot (programe informatice automate) care funcționează pe platformele lor.

Aceste măsuri, care se bazează în mare măsură practicile existente, ar viza, de asemenea, publicitatea cu plată și conținutul distribuit de utilizatori.

29 de pagini de reguli

„Toţi semnatarii se angajează să ia măsuri pentru a-i proteja pe australieni împotriva dezinformării online şi pentru a adopta alte măsuri progresive pentru a reduce difuzarea şi vizibilitatea acesteia”, a transmis grupul DIGI cu ocazia publicării acestui cod de 29 de pagini.

Acest cod a fost dezvoltat ca răspuns la o investigație guvernamentală privind rolul platformelor online în diseminarea informațiilor false sau a dezinformării.

Dezinformarea a devenit o problemă deosebit de sensibilă în timpul incendiilor forestiere care au devastat imensa insulă-continent la sfârșitul anului 2019 – începutul anului 2020 și de la începutul pandemiei Covid-19, scrie France 24.

Informațiile false pot provoca daune grave persoanelor și societății”, a declarat Autoritatea Guvernului pentru Comunicare și Mass-media (ACMA), responsabilă cu supravegherea implementării acestui cod.

Amploarea dezinformării online

ACMA a declarat, luni, că, în 2020, mai mult de două treimi din australieni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la amploarea dezinformării online.

Președintele ACMA, Nerida O’Loughlin, a lăudat abordarea „proporțională și flexibilă” a codului.

Semnatarii au fost de acord să raporteze progresul de etapă al acestui cod către guvern, până la sfârșitul lunii iunie, și apoi să publice rapoarte anuale.

Ministrul comunicațiilor, Paul Fletcher, a avertizat, luni, companiile tehnologice că guvernul „va monitoriza cu atenție” punerea în aplicare a măsurilor.

Acțiunea anti-dezinformare a guvernului conservator australian are loc în momentul în care se intenționează adoptarea unei legi care să oblige giganții tehnologici să plătească mass-media pentru preluarea ştirilor pe platformele lor.

 

author avatar
Tudor Borcea
116 afisari

1 COMENTARIU

  1. Adica ăia de l-au cenzurat TOTAL pe președintele ALES in functie al STATELOR UNITE ALE AMERICII? DONALD TRUMP! Așa zic ei GAFA la cenură totală! Au suferit vreo ancheta pt. abuz? nu? cum de nu se atinge nimeni de ai din SUA? Executa ordinele bankerilor fed rockfeller și sint de neatins?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger