AcasăȘTIRI EXTERNEGiganții de pe Wall Street și-au unit forțele și au intervenit pentru...

Giganții de pe Wall Street și-au unit forțele și au intervenit pentru salvarea unei bănci, după cele două falimente sonore

Giganții de pe Wall Street și-au unit forțele și au intervenit pentru salvarea unei bănci (sursa foto: economedia.ro)

Demers al marilor bănci de pe Wall Street pentru prevenirea unui nou faliment bancar, după situația apărută în cazul Signature Bank și SVB.

Banca americană First Republic Bank a primit 30 de miliarde de dolari sub formă de depozite de la mai multe bănci mari, au anunțat instituţiile financiare participante la programul de sprijin, joi, într-un comunicat, transmite Reuters, preluat de news.ro. Potrivit comunicatului, JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley şi alte bănci sunt implicate în salvare.


Acţiunile First Republic au crescut cu aproape 6%, în tranzacţii volatile de joi. Iniţial, acţiunile au scăzut cu 36%, iar ulterior au urcat cu până la 40%, în urma informaţiilor legate de planul de salvare, potrivit sursei citate. În ultimele şapte zile acţiunile au pierdut două treimi din valoarea lor, şi au scăzut cu peste 65% în această lună.

Îngrijorări privind o posibilă contagiune, după prăbușirea celor două bănci

Citiți și: Falimentul băncilor, cel mai bun scenariu de Oscar

Trei falimente care au speriat „tiparnița” de dolari

Criza din sistemul bancar. Panică după prăbuşirea SVB: urmează falimente în lanț!

Tsunami financiar în SUA! Două mari bănci au dat faliment în weekend, cutremur pe Wall Street

O rundă de finanţare, strânsă duminică prin JPMorgan Chase, a oferit First Republic acces la fonduri totale de 70 de miliarde de dolari, însă nu a reuşit să calmeze investitorii, notează aceeași sursă. Și asta pentru că îngrijorările legate de o contagiune s-au adâncit în urma prăbuşirii a două bănci importante.

First Republic, fondată în 1985, avea active de 212 miliarde de dolari şi depozite de 176,4 miliarde de dolari la sfârşitul anului trecut, potrivit raportului său anual.

author avatar
Andrei Coman
476 afisari

6 COMENTARII

      • Americanii spun la fel…directia actuala este gresita.Bancile au avut putere totala dupa 1945 ptr ca au fost castigatorii celui de-al doilea razboi mondial.Acordul prin care dolarul era moneda globala de schimb se chema BretonWoods…dar acum ai 4milioane de oameni care participa la sistemul BRICS,plus mai nou si arabii cu petrolul.ceva trebuie neaparat sa se schimbe

  1. Ameriolacii au aranjat la ONU, alt lingau la yankey, sa-l duca la bulau pe Putin sa scape bancile de pompat miliarde la milogul jilinski, sclavul lui bideu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger