AcasăȘTIRI EXTERNEGerul mușcă și Asia de Est! Japonia și Coreea de Sud sunt...

Gerul mușcă și Asia de Est! Japonia și Coreea de Sud sunt afectate de una dintre cele mai severe furtuni de iarnă din ultimii ani

Un val de ger care stăpânește Asia de Est a ucis cel puțin patru oameni în Japonia, după ce temperaturile sub zero și zăpada abundentă au adus haos în călătorii în timpul vacanței de Anul Nou Lunar, experții în climă avertizând că astfel de evenimente meteorologice extreme au devenit „noua normă”.

În Coreea de Sud au fost emise avertismente de zăpadă abundentă săptămâna aceasta, deoarece temperaturile din capitala Seul au scăzut până la minus 15 grade Celsius și au scăzut la minime record în alte orașe, au spus oficialii.

4 persoane au murit în timpul furtunii de zăpadă din Japonia

Pe populara insulă turistică Jeju, vremea nefavorabilă din această săptămână a dus la anularea a sute de zboruri, în timp ce navele de pasageri au fost forțate să rămână în port din cauza valurilor uriașe.

„Aerul rece de la Polul Nord a ajuns direct în Coreea de Sud”, după ce a călătorit prin Rusia și China, a declarat purtătorul de cuvânt al Administrației Meteorologice din Coreea, Woo Jin-kyu, pentru CNN.

Căderile masive de zăpadă au provocat perturbarea transportului, sute de zboruri au fost anulate, zeci de vehicule au rămas blocate în zăpadă pe marginea drumurilor, iar mii de pasageri au rămas blocați în trenuri în timpul nopții.

Paza de Coastă Niponă caută în apele dintre Japonia și Coreea de Sud nouă persoane date dispărute după ce un cargobot s-a scufundat din cauza vântului extrem de puternic, informează BBC.

author avatar
Andreea Vlad
293 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri