AcasăȘTIRI EXTERNEGermania vrea să impună vaccinarea obligatorie unor anumite categorii de angajați

Germania vrea să impună vaccinarea obligatorie unor anumite categorii de angajați

Germania vrea să impună vaccinarea obligatorie unor anumite categorii de angajați

Noul guvern din Germania dorește ca vaccinarea obligatorie să fie introdusă, începând cu 16 martie, pentru angajații care lucrează în spitale, case de bătrâni și alte cabinete medicale, potrivit unui proiect de legislație.

Germania a fost reticentă în ceea ce privește obligativitatea vaccinurilor, de teamă să nu agraveze lipsa de personal medical și de îngrijire medicală, dar sprijinul a crescut în favoarea acestei măsuri, deoarece țara s-a confruntat cu infecții în creștere în cadrul unui al patrulea val al pandemiei Covid-19.

Și veterinarii pot face injecții

Social-democrații (SPD) , Verzii și Liberal-Democrații (FPD), care urmează să formeze miercuri noul guvern, urmează să prezinte legislația în parlament săptămâna aceasta, scrie Reuters.

Potrivit proiectuluui de lege personalul care lucrează în domeniile menționate ar trebui să demonstreze că este vaccinat sau recuperat de Covid-19 sau să prezinte un certificat medical care să arate că nu poate fi vaccinat, până pe 15 martie.

Întrucât autoritățile încearcă să vaccineze sau să ofere rapeluri pentru 30 de milioane de oameni înainte de Crăciun, proiectul de lege acordă, de asemenea, permisiunea stomatologilor, medicilor veterinari și farmaciștilor să administreze vaccinuri pentru o perioadă temporară, cu pregătirea corespunzătoare.

Legislația propusă prelungește până la 15 februarie măsurile temporare care permit landurilor federale ale Germaniei să introducă măsuri de restricții mai drastice, dacă este necesar.

author avatar
Tudor Borcea
509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger