AcasăȘTIRI EXTERNEGermania va taxa profiturile „băieților deștepți” din energie. Olaf Scholz: „Pur și...

Germania va taxa profiturile „băieților deștepți” din energie. Olaf Scholz: „Pur și simplu profită de prețul ridicat al gazelor”

Germania va taxa profiturile „băieților deștepți” din energie. Olaf Scholz: „Pur și simplu profită de prețul ridicat al gazelor” / Foto: Facebook

Germania dorește ca profiturile excepționale obținute de unele companii energetice de pe urma creșterii prețurilor de pe piață să fie folosite pentru a reduce facturile gospodăriilor, a declarat duminică cancelarul Olaf Scholz.

În documentul care prezintă un nou plan masiv de ajutor antiinflație, guvernul german afirmă că va pleda pentru ca o măsură de „taxare parțială a profiturilor aleatorii” ale acestor companii să fie implementată în cadrul UE, dar se declară pregătit să acționeze la nivel național.

Un plan de ajutor de 65 de miliarde de euro

„Producătorii profită pur și simplu de prețul foarte ridicat al gazului, care determină prețul energiei electrice”, a observat cancelarul în cadrul unei conferințe de presă, informează Le Figaro.

Guvernul german a convenit duminică asupra unui nou plan de ajutorare a puterii de cumpărare și a întreprinderilor, în contextul unei inflații ridicate, prin măsuri în valoare totală de 65 de miliarde de euro, potrivit unui proiect de acord.

„Este nevoie de un sprijin rapid și proporțional pentru cetățeni și întreprinderi din cauza creșterii rapide a prețurilor la energie”, se arată în document, elaborat după săptămâni de discuții minuțioase între cele trei partide din coaliția cancelarului social-democrat Olaf Scholz.

Social-democratul, care conduce o coaliție formată din ecologiști și liberali, s-a întâlnit sâmbătă seara târziu cu principalele figuri guvernamentale pentru a pune la punct acest plan. Pachetul de ajutor include un vaucer pentru studenți și pensionari, precum și o creștere a ajutorului pentru locuințe, potrivit documentului.

Inflația în Germania a crescut din nou în august, la 7,9% în ritm anual, determinată în continuare de creșterea prețurilor la energie în urma războiului din Ucraina. În octombrie, urmează să intre în vigoare o taxă pe gaze menită să împiedice falimentul companiilor energetice germane. Aceasta va duce la o creștere suplimentară a facturilor energetice ale gospodăriilor de câteva sute de euro.

Bundesbank prevede o inflație istorică

Șeful băncii centrale a Germaniei, Bundesbank, a declarat că este posibil ca inflația să ajungă la 10% până la sfârșitul anului, fiind pentru prima dată când acest lucru se întâmplă din anii ’50 încoace.

La fel ca în alte țări europene, creșterea prețurilor alimentează neliniștea populației, iar apelurile la demonstrații, venite în special din partea extremei drepte și a extremei stângi, îngrijorează guvernul. De la începutul invaziei rusești în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, guvernul lui Olaf Scholz a deblocat deja două pachete de ajutor pentru gospodării în valoare totală de aproximativ 30 de miliarde de euro.

Unele dintre aceste măsuri au expirat recent, cum ar fi reducerea prețului pentru combustibil și popularul abonament de 9 euro pe lună pentru toate mijloacele de transport în comun, cu excepția liniilor de mare viteză. Anunțul acestui nou plan, negociat de la începutul verii, a fost amânat de mai multe ori, ilustrând fricțiunile dintre cele trei partide din coaliția guvernamentală.

author avatar
Tudor Borcea
244 afisari

3 COMENTARII

  1. Ei l-au ridicat. Daca statele maresc impozitele pentru cresterile de preturi la energie inseamna ca vor si ele sa inhate o felie din castiguri, nu ca vor sa rezolve problema preturilor crescute.

  2. Bai Olaf, bai nazistule habarnist care faci de rusine renumele de mare nazist, cum a fost chiar un anume Adolf H., sa vezi ce pwule in gura o sa iti iei la iarna, chiar de la drogatii tai de nemti nazisti, deja e care pe care, bai tiriplikule ratat, nu o sa scapi usor, desi crezi ca daca te ascunzi in acel bunkar de sub Berlin, ai facut ceva !! Ha ha ha 🙂 Tot o sa trebuiasca sa iesi la lumina, bai sobolanule globalist rosu, si atunci te vor astepta alti sobolani, mult mai mari ca tine, care chiar o sa muste din tine, la propriu !! Idiotii astia de nemti nazisti nici nu o sa stie ce ii va lovi la iarna, acum la cat de ateis si decadenti sunt, nici nu e de mirare !! Viva la Revolucion 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger