AcasăȘTIRI EXTERNEGermania. Un tânăr de 20 de ani, ucis de un client care...

Germania. Un tânăr de 20 de ani, ucis de un client care nu vroia să poarte mască

Germania. Un tânăr de 20 de ani, ucis de un client care nu vroia să poarte mască

Un bărbat a împușcat mortal un angajat al unei benzinării în Germania după ce aceasta din urmă a refuzat să-i vândă bere pentru că nu purta mască. O crimă care a provocat agitație în țară, unde este mobilizată o mișcare puternică opusă restricțiilor sanitare.

Suspectul, un bărbat de 49 de ani din Idar-Oberstein (vest) aflat în prezent în arest preventiv, a spus poliției că nu respectă gesturile de barieră sau restricțiile sanitare destinate combaterii pandemiei Covid-19.

O „încălcare tot mai mare a drepturilor sale”

Acest caz datează de sâmbătă, 18 septembrie, când un lucrător al benzinăriei, un student în vârstă de 20 de ani, a refuzat să încaseze un client care dorea să cumpere un pachet de bere, deoarece acesta din urmă nu purta mască. Bărbatul de 49 de ani a plecat, lăsându-și berile în urmă.

Dar s-a întors, o oră și jumătate mai târziu, de data aceasta purtând o mască, dar a scos-o în timp ce trecea pe lângă tejghea pentru a provoca o reacție din partea casierului. După ce i s-a spus să poarte din nou masca corect, clientul a scos o armă din buzunar și l-a împușcat pe student, care a murit instantaneu, au spus polițiștii.

Agresorul s-a prezentat a doua zi la secția de poliție locală. Acuzatul a declarat poliției că se simte „încolțit” de măsurile referitoare la pandemia Covid-19 pe care le-a perceput ca o „încălcare tot mai mare a drepturilor sale” și că nu a văzut „nici o altă ieșire”, a declarat luni procurorul Kai Fuhrmann, scrie 20 Minutes.

Anchetatorii i-au percheziționat apoi apartamentul în care au găsit arma crimei, precum și alte arme de foc și muniție. De sâmbătă, mai mulți locuitori au așezat flori și lumânări în fața benzinăriei

Agresivitatea crescândă a „Gânditorilor liberi”

Ministrul de externe Heiko Maas a pus sub semnul întrebării, pe Twitter, mișcarea autoproclamată a „Gânditorilor liberi” (Querdenker), o mișcare radical opusă restricțiilor sanitate. „Gânditorii liberi” sărbătoresc actul pe internet. Ura și hărțuirea din partea acestor oameni incorigibili împarte comunitatea noastră și ucide oameni. Nu au loc în societatea noastră ”, a acuzat ministrul.

Cu toate acestea, poliția nu a spus dacă autorul crimei se considera membru al acestei mișcări. Aceasta reunește membri de extremă stânga, adepți ai teoriilor conspirației, detractori ai vaccinării, precum și susținătorii extremei drepte.

De la începerea pandemiei, ei au organizat în mod regulat demonstrații în toată Germania care au reunit zeci de mii de oameni, dintre care mai multe au degenerat în violență.

author avatar
Tudor Borcea
282 afisari

4 COMENTARII

  1. Bai pacat ca numai asta a facut ce trebuia facut demult, dar oricum atmosfera deja e mai mult decat incarcata in Occident, numai o scanteie mai trebuie, si careva dintre prostii de Micron sau BoJo o va face, si sa vezi tu atunci Planeta celor 7 Miliarde de Maimute pe acolo, live, ca in filme o sa fie !! Bravo, bai neamtule, l-ai rezolvat pe usereul ala mic si prost la cap, pacat ca in locul lui nu afost acolo baba aia dementa nazista de Merkel, aia trebuia sa aiba o gaura in plus, chiar merita, la cat de multe a facut pana acum pentru re-nasterea celui de-al 5-lea reich nou-normal nazist !! Sau trebuia sa faca ca si Breivik, ce rapid i-a rezolvat ala pe purcelusii aia mici pe aceea insule, pe Utoya, pacat ca nu i-a facut pe toti !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger