AcasăȘTIRI EXTERNEGermania trimite artileria grea în Ucraina: cel mai avansat sistem antiaerian din...

Germania trimite artileria grea în Ucraina: cel mai avansat sistem antiaerian din lume!

Germania trimite artileria grea în Ucraina: cel mai avansat sistem antiaerian din lume!

Germania va livra Ucrainei, în următoarele zile, primul din cele patru sisteme avansate de apărare aeriană IRIS-T, pentru a ajuta armata lui Zelenski să respingă atacurile cu drone.

Lambrecht şi-a prelungit vizita din Republica Moldova pentru a avea această întâlnire cu ministrul ucrainean. „În câteva zile, vom livra sistemul foarte modern de apărare aeriană, a declarat Lambrecht, pentru postul de televiziune ARD.

Sistemul nemţilor, spaima dronelor

Ucraina a fost atacată tot mai mult de drone kamikaze fabricate în Iran în ultimele săptămâni, ceea ce a provocat pierderi de vieți și pagube serioase la infrastructură.

„Este foarte important în special pentru apărarea împotriva dronelor”, susţin specialiştii. Berlinul se gândise încă din luna mai trimiterea sistemului de apărare antiaeriană sol-aer IRIS-T, care costă 150 de milioane de euro bucata.

Germania, criticată că nu ajută Ucraina mai mult

Încă de la începutul războiului, nemţii au fost criticaţi de Occident că nu ajută mai mult Ucraina. Forţele armate germane nu deţin, deocamdată, acest sistem, recunoscut ca fiind printre cele mai avansate din lume.

Germania se confruntă cu apeluri de a-şi intensifica sprijinul pentru Ucraina, inclusiv prin trimiterea unor arme ofensive, precum tancuri moderne de care Kievul afirmă că are nevoie pentru a lupta contra forţelor ruse.

author avatar
Andrei Ștefan