AcasăȘTIRI EXTERNEGermania, "trezită" de războiul dus de Rusia în Ucraina: 113 miliarde de...

Germania, „trezită” de războiul dus de Rusia în Ucraina: 113 miliarde de dolari pentru Armată!

Olaf Scholz natoGermania, "trezită" de războiul dus de Rusia în Ucraina: 113 miliarde de dolari pentru Armată!

Germania va investi 100 de miliarde de euro (113 miliarde de dolari) într-un fond special pentru modernizarea armatei țării și pentru a crește anual cheltuielile pentru apărare la peste 2% din produsul intern brut.

Anunţul a fost făcut de cancelarul Olaf Scholz.

Nemţii vor contribui la fortificarea NATO

Lumea a intrat într-o „nouă eră” odată cu invazia Rusiei în Ucraina, afirmat duminică Olaf Scholz în timpul unei sesiuni speciale a Bundestag-ului. În Ucraina, „oamenii nu-şi apără doar patria. Ei luptă pentru libertate şi pentru democraţia lor. Pentru valorile pe care le împărtăşim cu ei”, a spus Scholz.

Fondul special pentru întărirea Armatei germane va fi plătit printr-o adăugare la bugetul 2022, a spus Scholz duminică în textul pregătit pentru un discurs la o sesiune specială a Camerei inferioare a parlamentului de la Berlin.

Germania a anunțat în 2021 un buget anual de 53,03 miliarde EUR către NATO, în creștere cu 3,2% față de anul precedent (51,4 miliarde). Cu toate acestea, această cifră este de 1,57% din PIB-ul Germaniei și, prin urmare, cu mult sub obiectivul NATO de 2%.

author avatar
Andrei Ștefan
234 afisari

6 COMENTARII

  1. Daca permanent se vorbeste de sporirea cheltuielilor de aparare/inarmare, este clar ca diplomatia a murit. Doar lozinci pentru naivi. Planeta a trecut prin doua razboaie mondiale catastrofale, cu zeci de milioane de victime si mai marii lumii propaga tot razboiul. Un summit de anvergura sub egida ONU, ar fi mai mult decat necesar. Intelegerile de culise deja sunt stravezii.

    • Onu are alte planuri dragule, sa devina guvern mondial. Nu-l intereseaza sa opreasca nici un razboi, ba din contra. Eu nu am vazut nici un razboi oprit de onu, nu inainte de a se fi consumat deja.

  2. Ca de obicei ,pentru acest obiectiv maret va cotiza pool-imea spalata pe creier.Cand va realiza ca a ramas in fundul gol va fi prea tarziu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger