AcasăȘTIRI EXTERNEGermania taie din nasul ducilor de Sussex. Prințul Harry și Meghan Markle...

Germania taie din nasul ducilor de Sussex. Prințul Harry și Meghan Markle vor scoate bani din buzunare

Germania taie din nasul ducilor de Sussex. Prințul Harry și Meghan Markle vor scoate bani din buzunare / Foto: printscreen

Prințul Harry și Meghan Markle au fost nevoiți să își plătească propria echipă de agenți de securitate după ce autoritățile din Germania au catalogat călătoria lor în această țară ca fiind un „eveniment privat”.

 

Ducele și ducesa de Sussex urmează să petreacă ziua de marți la Düsseldorf, unde se vor bucura de o croazieră pe Rin, după ce luni au vizitat Manchester, în ceea ce a fost prima lor vizită pe teritoriul britanic de la Jubileul de Platină al reginei din iunie.

„El se află aici ca persoană privată”

Dar poliția din Düsseldorf le-a spus celor doi că trebuie să își plătească propriul serviciu de securitate, iar ofițerii vor asigura doar măsuri de protecție la scară mică, în principal pentru controlul mulțimii.

Vor fi instalate baraje rutiere la intersecțiile aglomerate pentru a permite convoiului de mașini să se deplaseze cu viteză de la aeroport spre centrul orașului, pentru a evita aglomerația în trafic. Gărzile de corp care au însoțit cuplul la Manchester astăzi vor fi alături de ei și în Germania, împreună cu o mică echipă de personal de securitate local, scrie Daily Mail.

Prințul Harry a fost implicat într-o lungă bătălie juridică cu Ministerul de Interne din Marea Britanie, după ce acesta a refuzat anterior să ofere protecție polițienească pentru ca cuplul să se întoarcă în țară după ce s-au retras de la îndatoririle regale și s-a mutat în California.

Harry și Meghan ar putea intra în contact cu publicul în timpul unei scurte croaziere pe care o vor face pe Rin. Aici vor fi la datorie gărzile de securitate locale pentru a se asigura că nimeni nu se apropie prea mult de cei doi.

Surse din cadrul poliției au precizat că prințul Harry vine la Düsseldorf în calitate de „persoană privată”. Sursa a adăugat: „Poliția va fi foarte discretă. El se află aici ca persoană privată, dar este un oaspete al orașului și vrem să ne asigurăm că se simte în siguranță”.

Cuplul va fi condus la primărie pentru a fi întâmpinat de primarul orașului, Stephan Keller. Harry va semna în Cartea de Aur a orașului, un volum legat în piele în care toate personalitățile care vizitează orașul își semnează numele.

El va participa la o recepție la prânz înainte de a se deplasa la arena Merkur-Spiel, unde se va întâlni cu concurenții care vor participa la jocurile Invictus din septembrie anul viitor, precum și cu organizatorii evenimentului. Se crede că cei doi vor zbura înapoi la Londra în aceeași zi, în loc să rămână în Germania.

Scos de pe lista protecției regale

După ce s-a retras din funcțiile regale, s-a decis ca prințul să fie scos de pe lista pentru protecția regalității și a personalităților publice (Ravec), ai cărei membri beneficiază automat de securitate finanțată de contribuabil.

Președintele Ravec, Sir Richard, a declarat într-o scrisoare adresată secretarului particular al reginei că, deși comitetul va „continua să monitorizeze securitatea familiei Sussex”, „asigurarea existentă din partea Poliției Metropolitane va fi retrasă, nu există nicio bază pentru un sprijin de securitate finanțat din fonduri publice”.

Ministerul de Interne susține că Ravec a avut dreptul să ajungă la decizia că aranjamentele sale de securitate vor fi analizate „de la caz la caz”.

author avatar
Tudor Borcea
9.755 afisari

5 COMENTARII

  1. Enorm de multe beneficii pentru un papa-bani bun de nimic, care nu a facut nimic in viata lui. „Vor fi instalate baraje rutiere la intersecțiile aglomerate pentru a permite convoiului de mașini să se deplaseze cu viteză de la aeroport spre centrul orașului, pentru a evita aglomerația în trafic.” – iti dai seama, nu cumva sa astepte 5 minute la semafor sau nu cumva sa intarzie la croaziera.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger