AcasăȘTIRI EXTERNEGermania și Rusia „joacă ping-pong” cu Polonia. Cine plătește despăgubirile de război...

Germania și Rusia „joacă ping-pong” cu Polonia. Cine plătește despăgubirile de război de 1320 de miliarde euro / Medvedev: „Să se șteargă cu calculul lor murdar”

dmitri medvedevGermania și Rusia „joacă ping-pong” cu Polonia. Cine plătește despăgubirile de război de 1320 de miliarde euro / Medvedev: „Să se șteargă cu calculul lor murdar”

Varșovia nu uită atrocitățile care au avut loc în timpul celui de-al doilea război mondial. A cerut oficial, luna trecută, despăgubiri de la cel mai mare partener comercial şi un coleg atât al UE, cât şi al NATO.

Naționaliștii aflați la putere au calculat că Germania datorează Poloniei circa 1.300 de miliarde de euro. Germania, cel mai mare partener comercial al Poloniei, a declarat că toate pretențiile financiare legate de război au fost rezolvate.

Polonia estimează că Germania și Rusia îi datorează 1300 de miliarde de euro

După ce au fost refuzați de germani, polonezii cer despăgubiri rușilor pentru daunele suferite de țară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru a face acest lucru, ministerul va întocmi un raport de pierdere folosind aceeași metodologie care a fost folosită pentru a întocmi un raport pentru pretenții împotriva Germaniei.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a reacționat dur la aflarea acestor vești. „Se poate reacționa în două moduri la degenerații din Ministerul polonez al Afacerilor Externe, care cer despăgubiri de la Rusia pentru ‘pierderile militare’.

Sau pregătiți-le un cont ‘pentru tot’ ce URSS a transferat Poloniei în perioada socialismului. Și asta înseamnă sute de miliarde de dolari. Sau spune-le să se șteargă cu calculul lor murdar… Se știe că din cauza sancțiunilor, hârtia igienică în UE a crescut în preț”, a transmis Medvedev, pe canalul său de Telegram.

Aproximativ șase milioane de polonezi, dintre care trei milioane de evrei, au fost uciși în timpul războiului, iar Varșovia a fost ștearsă de pe fața pământului în timpul răzvrătirii din 1944, când au murit circa 200.000 de civili. În 1953, conducerea comunistă a Poloniei a renunțat toate pretențiile privind despăgubiri de război la presiunile Uniunii Sovietice.

author avatar
Andreea Vlad