AcasăȘTIRI EXTERNEGermania și Rusia „joacă ping-pong” cu Polonia. Cine plătește despăgubirile de război...

Germania și Rusia „joacă ping-pong” cu Polonia. Cine plătește despăgubirile de război de 1320 de miliarde euro / Medvedev: „Să se șteargă cu calculul lor murdar”

Varșovia nu uită atrocitățile care au avut loc în timpul celui de-al doilea război mondial. A cerut oficial, luna trecută, despăgubiri de la cel mai mare partener comercial şi un coleg atât al UE, cât şi al NATO.

Naționaliștii aflați la putere au calculat că Germania datorează Poloniei circa 1.300 de miliarde de euro. Germania, cel mai mare partener comercial al Poloniei, a declarat că toate pretențiile financiare legate de război au fost rezolvate.

Polonia estimează că Germania și Rusia îi datorează 1300 de miliarde de euro

După ce au fost refuzați de germani, polonezii cer despăgubiri rușilor pentru daunele suferite de țară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru a face acest lucru, ministerul va întocmi un raport de pierdere folosind aceeași metodologie care a fost folosită pentru a întocmi un raport pentru pretenții împotriva Germaniei.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a reacționat dur la aflarea acestor vești. „Se poate reacționa în două moduri la degenerații din Ministerul polonez al Afacerilor Externe, care cer despăgubiri de la Rusia pentru ‘pierderile militare’.

Sau pregătiți-le un cont ‘pentru tot’ ce URSS a transferat Poloniei în perioada socialismului. Și asta înseamnă sute de miliarde de dolari. Sau spune-le să se șteargă cu calculul lor murdar… Se știe că din cauza sancțiunilor, hârtia igienică în UE a crescut în preț”, a transmis Medvedev, pe canalul său de Telegram.

Aproximativ șase milioane de polonezi, dintre care trei milioane de evrei, au fost uciși în timpul războiului, iar Varșovia a fost ștearsă de pe fața pământului în timpul răzvrătirii din 1944, când au murit circa 200.000 de civili. În 1953, conducerea comunistă a Poloniei a renunțat toate pretențiile privind despăgubiri de război la presiunile Uniunii Sovietice.

author avatar
Andreea Vlad
941 afisari

19 COMENTARII

   • Tezaurul luat de rusi a fost dat amereganilor contra arme in WW2 cu avioane mari de transport ,l-au carat yankeei la inaltimea de 12-13000 metri pe deasupra Alaskay ca sa nu fie interceptati de nemti, singurii in stare atunci sa faca asta.. Deci rusii au cumparat armament ,camioane de la aliatu al mare de peste ocean cu aurul din tezaurul Romaniei. N-ai sa-l mai vz vreodata!

  • Sa dea mai intai britanicii aurul romanesc pe care pretind ca l-au adapostit in bancile lor, pentru ca aurul trimis in UK valoreaza mult mai mult decat tezaurul trimis in Rusia si care era proprietate privata, nu apartinea statului. Daca acum Rusia ar returna restul din tezurul ramas nereturnat, ar ajunge in mod sigur in occident si Romainia nu s-ar alege decat cu plata cheltuielilor de judecata. Pentru romanul de rand este indiferent daca tezaurul din primul razboi mondial ramane in Rusia sau este furat de state occidentale precum UK sau SUA, pentru ca in mod cert fiind privat, nu va ajunge niciodata in posesia statului roman, unde pana si BNR apartine sionistilor. E furtuna intr-un pahar cu apa ca sa se agite prostii si sa faca razboaie cu Rusia, in caz de victorie s-ar muta doar banii dintr-un buzunar al clanului Rothschild in celalalt buzunar. Pentru asta nu merita efortul, mai bine sa ramana tezurul in pastrare la rusi care macar au forta sa se sustraga in final de sub tutela malefica a sionismului.

 1. Polacii cei dobitoci vor să dispară iar ca țară. Un-doi pun friții și mujicii de-o reîmpărțire a prostanilor de polonezi.
  Ei uită că sute de ani au fost stăpâniți de alții?

 2. Da daca mai punem si cele 4 miliarde tezaurul romanesc e mai mult. Daca mai punem si cele 700 miliarde pagube de razboi in Ucraina ajungem la 2004 de miliarde de euro Putin Jan Cote Jan Mare…
  Asta doar 3 tari.

 3. E România plină de contabili care halesc propagandă pe pâine de la Coldea și noaptea se transformă în istorici.

 4. Popor de cersetri, niste milogi care dupa aproape 60 de ani de la razboi s-au trezit ca trebuie sa primeasca despagubiri, polonezii sunt la fel ca sionistii care inventeaza la foc continii vechi datorii care chipurile nu au fost platite. Cati dintre participantii la razboi au primit despagubiri? Pierderile s-au trecut la categoria dezastrelor naturale, desi drept ar fi fost sa plateasca cei care din umbra au declansat si finantat razboaiele. Si cine anume putea sa agite spiritele, sa declanseze si sa finanteze raboaie mondiale pentru a castiga apoi inmiit de pe urma razboaielor? Ii las pe cei inteligenti si bine documentati sa o spuna fie si in sinea lor sau celor apropiati, daca nu public.

 5. Problema despagubirilor a fost reglementata de tratatele incheiate dupa al doilea razboi mndial.Polonia macina in gol sau cauta razboiul cu lumanarea.Poate cerem si noi ceva despagubiri Turciei pentru cei 500 de ani de ocupatie sau Cartagina va cere despagubiri Imperiului Roman pentru ca ras-o de pe fata pamantului.Aveam pretentii la Polonia dar de cand s-a bagat in taratele Washingtonului a inceput sa o manace globalismul.

 6. Si grecii au zis ca trebuie sa primeasca despagubiri. Si pe buna dreptate, toti ar trebui sa primeasca despagubiri, de acum inainte numai nemtii si rusii sa lucreze restul lumii poate sa stea tot timpul in vacanta

 7. Ti se face greata cand cad citesti porcariile postate de jigodiile care mai de care se intrec sa le suga madularele rusilor.Pupicuristi loiali rusului,davai ceas,davai palton.Cu dealde astia,s-ar reface URSS-ul din Siberia pana in Portugalia.Asa-i bai zeama rosie-n dovleci ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Au apărut primele cireşe pe tarebele din pieţele noastre. Te uiţi şi pleci! Preţul, prohibitiv

Pe tarebele pieţelor din Oradea au apărut primele cireşe din anul 2024. Sunt de import, din America de Sud, iar preţul este unul prohibitiv.O...

Sateliții kamikaze

Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei în 24 februarie 2022. Tot atunci Rusia a început o operațiune spațială:  a efectuat o serie de lansări...