AcasăȘTIRI EXTERNEGermania s-a răzgândit! Merkel este pregătită să comande vaccinul Sputnik V

Germania s-a răzgândit! Merkel este pregătită să comande vaccinul Sputnik V

Angela MerkelGermania s-a răzgândit! Merkel este pregătită să comande vaccinul Sputnik V / foto: The Statesman

Germania este dispusă să-și vaccineze populația cu vaccinul rusesc Sputnik V. Cancelarul Angela Merkle a precizat că o posibilă comandă va fi realizată doar dacă serul este aprobat în Uniunea Europeană.

Merkel este dispusă să folosească și vaccinul dezvoltat de Rusia, în condițiile în care aceasta este extrem de criticată pentru ritmul lent în care se desfăşoară campania de vaccinare în Germania.

„În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, sunt de părere că orice ser autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE,” a spus ea la o conferinţă de presă la Berlin. În acest caz, „aş prefera o comandă din partea UE, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face,” a adăugat Merkel.

Angela Merkel s-a declarat, de asemenea, pregătită să fie vaccinată cu AstraZeneca, deși vaccinarea a fost suspendată pentru câteva zile. „Da, m-aş vaccina cu vaccinul AstraZeneca,” a afirmat ea. „Mi-ar plăcea să aștept să-mi vină rândul, dar aș face-o, evident”, a subliniat Merkel.

Dintre cele 27 de ţări membre ale UE, doar Ungaria a achiziţionat şi a început să utilizeze vaccinul rusesc, în timp ce Slovacia a primit primele 200.000 de doze, dar încă nu a început să le injecteze. De asemenea, și oficialii cehi au anunțat că au comandat doze de Sputnik V. Austria va proceda ca Germania și va comanda serul doar dacă va fi autorizat în UE.

author avatar
Andreea Vlad