AcasăȘTIRI EXTERNEGermania propune renunțarea la principiul unanimității în UE! Consecințele pot fi teribile

Germania propune renunțarea la principiul unanimității în UE! Consecințele pot fi teribile

olaf scholzCând ar trebui să intre în Schengen România şi Bulgaria, după părerea cancelarului Olaf Scholz

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, cere reforme UE pentru a permite o aderare mai ușoară la bloc a statelor-candidate.

Oficialul a spus că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească de o „extindere a clubului” și să-și modernizeze structurile și felul în care ia decizii.

Olaf Scholz propune ca aderarea la UE să se facă mai ușor

El a mai spus că speră să-şi prezinte propunerile la summitul UE de la sfârşitul săptămânii viitoare, potrivit sueddeutsche.de.

„Pentru a face acest lucru, trebuie să își modernizeze structurile și procesele de luare a deciziilor. Nu va fi întotdeauna posibil să se decidă în unanimitate asupra a tot ceea ce trebuie să fie decis în unanimitate astăzi” – Olaf scholz

Liderii celor 27 de state membre urmează să decidă în cadrul reuniunii dacă le vor acorda statutul de ţară candidată Georgiei, Ucrainei şi Republicii Moldova. Decizia urmează să fie luată la o săptămână după ce Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de ţară candidată, o opinie sprijinită de Scholz.

De asemenea, Scholz s-a exprimat clar în favoarea acestui lucru în timpul vizitei sale la Kiev de joia trecută.

Statutul de candidat poate fi acordat doar cu vot unanim. În UE au existat discuții despre relaxarea principiului unanimității de multă vreme. Problema: șefii de stat și de guvern ar trebui să decidă în unanimitate asupra unei reforme corespunzătoare. În urmă cu o săptămână, Parlamentul European a cerut statelor UE să convină asupra unei convenții constituționale pentru reforme cuprinzătoare ale UE. Parlamentul solicită abandonarea principiului unanimității în aproape toate domeniile politice.

Scholz vrea negocieri cu Albania și Macedonia de Nord

Scholz a cerut UE să ia decizia privind statutul de candidat al Ucrainei într-un „spirit de unitate”. „Este clar că drumul către UE nu va fi ușor, dar că multe cerințe trebuie să fie îndeplinite de fiecare candidat care dorește să pornească pe această cale”, a mai subliniat Scholz. „Asta se aplică statului de drept și democrației, dar și tuturor celorlalte reguli pe care ni le-am dat unul altuia în Europa”.

Cancelarul speră, de asemenea, că summitul va da un impuls statelor din Balcanii de Vest, care de aproape două decenii așteaptă aderarea la UE.

„Trebuie să arătăm țărilor din Balcanii de Vest că suntem serioși. Albania și Macedonia de Nord îndeplinesc toate cerințele pentru începerea negocierilor concrete privind aderarea la UE – ar trebui să înceapă acum”.

author avatar
Andreea Vlad
632 afisari

6 COMENTARII

    • Suntem de la Maastrich încoace în cel de-al patrulea Reich. Problema este că în unionea ieoropeană există anumiți șefi de state ori politicieni care indiferent cât de mare ar fi mita oferită, nu numai că nu vor să o primească dar nici nu își schimbă părerea în funcție de ce vrea germania. Adică fac ce e bine pentru poporul care i-a ales. Eliminarea unanimității face loc mai mare corupției și despotismului dictatorial.

  1. Vor sa largeasca ograda pt cei care nu vor avea nimic de zis doar de dat lor nucleului dur si sa le exporte doctrine de neomarxisti fara Dumnexeu!!!

  2. Romanii ar trebui sa iasa in strada si sa ceara ROEXIT urgent.

    Dar romanii au creierele spalate de Tembelizor, asa ca nu inteleg mare lucru din toata mizeria in care
    a intrat Romania dupa ce a fost bagata cu fortza in mUE pentru a fi jefuita.

    Roman zice, IDIOT zice !

    Macar vaccinati-va cu vaccinul ucigash ca sa se curetze Romania de IDIOTZI in maxim 5 ani,
    pentru ca spalatzii pe creier nu mai devin oameni ci ZOMBI !

  3. Gunoiele naziste care au facut genocit vor Albania in comunitate,borhot ul europei ,daca era bine in UE Anglia nu pleca

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger