AcasăȘTIRI EXTERNEGermania nu renunță la gazul rusesc / Oficial din Bundestag: „Am distruge...

Germania nu renunță la gazul rusesc / Oficial din Bundestag: „Am distruge bazele industriale”

Michael RothGermania nu renunță la gazul rusesc / Oficial din Bundestag: „Am distruge bazele industriale”

La nivelul Uniunii Europene este o adevărată dilemă în ceea ce privește renunțarea la gazul rusesc. Șeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Bundestag spune că acest lucru ar putea avea consecințe economice și sociale dezastruoase pentru multe țări, mai ales pentru Germania.

Legat de dependența Europei de gazele rusești, Michael Roth spune că trebuie tăiate relațiile energetice, dar trebuie luate în considerare consecințele economice și sociale.

„Este o realitate amară că dependența în privinţa aprovizionării cu energie din Rusia în multe țări europene, inclusiv Germania, este mult prea mare. Aceasta este o realitate amară şi această realitate ne aduce în faţa unei dileme morale dezamăgitoare.

Pe de o parte, trebuie să tăiem relaţiile energetice. Pe de altă parte, trebuie să luăm în considerare consecinţele economice şi sociale. Sunt în favoarea interzicerii importului de cărbune. De asemenea, cu un embargo asupra petrolului cât mai curând posibil, trebuie să transmitem Kremlinului un mesaj clar că această dependență energetică se va încheia cât mai curând posibil.”, spune oficialul.

Consecințe economice și sociale dezastruoase

Michael Roth punctează că guvernele europene „trebuie să-şi asume responsabilitatea” nu doar pentru țările lor, dar pentru toată Europa. De asemenea, acesta mai spune că o renunțare imediată la gazul rusesc ar avea consecințe dezastruoase pentru țări precum România și nu numai.

„Este o problemă, și de aceea avem o discuție plină de controverse pe această temă, în privinţa gazului, a livrărilor de gaze naturale din Rusia. Guvernele din Europa – şi guvernul german – trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru stabilitatea socială şi stabilitatea economică nu doar pentru ţările noastre, ci şi pentru Europa.

Consecinţele economice şi consecinţele sociale pentru ţări precum România şi alte state cu care avem legături economice extrem de puternice ar fi dezastruoase. Nu este vorba despre situația gospodăriilor private, sunt sigur că mulți dintre concetățenii mei, mulți germani vor accepta o creștere enormă a prețurilor la energie. Dar este o provocare pentru familiile cu un venit mediu.

Problema este că, prin embargoul imediat al gazelor naturale, am distruge bazele industriale din Germania. Şi asta este o problemă. Aceasta este o problemă nu doar pentru țara mea”, a mai declarat şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Bundestag.

author avatar
Andreea Vlad
310 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai Fritz-ule nazist imputit, vine Foametea din toamna, iar cum voi vreti ca tot de atunci sa re-porniti si Plandemia, o sa cam bubuie peste tot in acel Occident ateu si decadent !! Dar lasa, bai nazistule ipocit, sigur ai tu un bunkar ceva pe acolo unde sa te ascunzi cu familia ta de nazisti imputiti, ca daca nu, te vor cam manca de viu chiar coincetatenii tai, printre care sunt si cei 10 negrisori mititei de import-export, care numai la munca nu le sta mintea, ci numai la prostii !! Ha ha ha 🙂 Asa ca, bai Roth, canta si tu cu noi: Am cravata mea si sunt pionier, Ma mandresc cu ea si sunt pionier !! Ha ha ha 🙂 Bai Roth, o vei lua in mana, bai criminalule vaxxinat in cap !! A, si sa iti stea mancarea in gat in fiecare zi pe care o mai ai de trait, bai adorator al diavolului pe Pamant, tot in Iad o sa ajungi, bai kakanarule nazist !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger