AcasăȘTIRI EXTERNEGermania, măsuri dure împotriva simbolului lui Putin / Ce pățesc cei care...

Germania, măsuri dure împotriva simbolului lui Putin / Ce pățesc cei care afișează litera „Z”

De ce renunţă Moscova la litera "Z", un simbol al războiului. La fel se întâmplă şi la Sank Petersburg, Novosibirsk și Kirov

Două regiuni majore din Germania, Bavaria și Saxonia Inferioară, au declarat că vor urmări penal orice persoană care folosește litera „Z” în public, un simbol al sprijinului pentru războiul condus de Rusia împotriva Ucrainei.

Oamenii care „își exprimă public aprobarea față de războiul de agresiune al președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei prin folosirea acestui simbol „Z” ar trebui să se aștepte la consecințe penale”, a declarat ministrul de Interne al Saxoniei Inferioare, Boris Pistorius, într-un comunicat.

„Aprobarea crimelor, de neînțeles”

Acești simpatizanți ai Kremlinului care afișează un „Z” în public „trebuie să știe că pot fi urmăriți penal pentru că au tolerat crime”, a avertizat și ministrul Justiției din landul Bavaria, Georg Eisenreich. Bavaria (sud) și Saxonia Inferioară (nord) sunt cele două mai mari state regionale din țară, după suprafață.

De la începutul războiului împotriva Ucrainei, un „Z” alb a apărut pe tancurile, vehiculele de luptă, camioanele și pe uniformele forțelor de invazie ruse. De atunci, acest semn a apărut în spațiul public, în Rusia, dar și în afara țării și a zonei de război, fiind afișat „pe clădiri, mașini sau haine”, explică ministerul din Saxonia Inferioară.

Că așa este și în această regiune a Germaniei, în timpul demonstrațiilor de exemplu, este „absolut de neînțeles” și are ca scop „aprobarea acestor crime”, a adăugat Pistorius, scrie TVA Nouvelles.

„Toată lumea are voie să-și exprime opinia în Germania”, dar „libertatea de exprimare se termină acolo unde începe legea penală”, a spus ministrul bavarez, ale cărui servicii au dat instrucțiuni procurorilor din Bavaria.

Codul penal german pedepsește cu până la trei ani închisoare și cu amendă pe oricine manifestă în public aprobare față de războaiele de agresiune, de natură să tulbure ordinea publică.

 

author avatar
Tudor Borcea
314 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca sprijini un razboi, trebuie intai sa intrebi politrucii, sa vezi daca ei il considera de agresiune. Acolo se termina libertatea ta de opinie, unde vrea politrucul german.
    „libertatea de exprimare se termină acolo unde începe legea penală” – what about the other way around?
    Daca incerci sa afli ce-i cu holocau$$tul, daca incerci sa studiezi istoria, drept fundamental al tau, te lovesti de legea penala a politrucului german (si roman). Bun venit in lumea libera!

  2. Hai ca e de ras, nu alta. Politicienii nemti n-au probleme cu nazistii din armata ucraineana

  3. Inseamna ca de acum Fritz se va scrie Frit,Polizei se va scrie Poliei,Stolz se va scrie Stol.Sa scoata dracului litera Z din alfabet ca astia sunt mai prosti decat Hitler.Privitor la colaborarea intre nazistii germani si nationalistii ucraineni e fratie veche de vreo suta de ani.Sangele apa nu se face.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger