Germania își pregătește populația pentru război cu Rusia! Ce este Planul „Furtuna Roșie”
Forțele armate germane (Bundeswehr) au început instruirea companiilor în caz de război, pe baza unui plan secret aprobat de politicieni, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), preluat de libertatea.ro.
În acest caz s-a aflat că versiunea inițială a documentului, „Planul operațional german Red Storm (Furtuna roșie)”, are peste 1.000 de pagini. Iar din câte dezvăluie sursa citată, în acest plan sunt enumerate atât structurile, cât și facilitățile de infrastructură care au nevoie de protecție.
Totodată, planul conține „instrucțiuni privind modul de acționare într-o situație defensivă” sau „în cazul unor tensiuni legate de manevrele rusești de pe flancul estic al NATO”, când Germania ar trebui să devină un hub logistic pentru sute de mii de trupe și pentru livrarea de echipamente și medicamente.
Companiile, sfătuite să întocmească un plan „specific pentru situații de urgență”
Recent a avut loc la Camera de Comerț din Hamburg o întâlnire la care șeful comandamentului regional din Hamburg, locotenent-colonel Jörn Plischke, a sfătuit companiile să întocmească un plan „specific pentru situații de urgență”, să aibă pregătiți angajați care să conducă evacuarea și să se asigure că „echipa știe ce să facă”.
Astfel de întâlniri cu reprezentanții afacerilor au loc, potrivit oficialului, în toată țara. Bundeswehr a menționat că toate comandamentele regionale sunt însărcinate cu îndeplinirea acestor sarcini.
„Rusia a început deja să se pregătească pentru război”, susține Plischke, conform sursei citate. Acesta estimează, pe baza datelor de informații, că „în 4 sau 5 ani, Rusia va fi pregătită pentru o nouă ofensivă în Occident”.
E de menționat și faptul că, potrivit FAZ, planul nu a fost încă finalizat. Și urmează să fie completat de rezultatele exercițiilor comune între structurile civile și Bundeswehr, numite „Furtuna Roșie”.
Citiți și: Ucraina a falimentat Europa – România, Germania, cine urmează?!
Zăpăceala Occidentului. De ce Marea Britanie și Germania au nevoie de propriul acord de apărare?
Cum se pregătește UE de războiul cu Rusia
„Primul comisar pentru apărare al Uniunii Europene dorește să forțeze țările să stocheze un nivel minim de muniție și alte provizii, afirmând că acesta este cel mai bun mod de a consolida industria de armament subdimensionată a blocului și a-l pregăti de război.
Andrius Kubilius, care va prelua funcția în acest an dacă Parlamentul European o va aproba, a declarat că UE trebuie să se pregătească pentru un atac rusesc în câțiva ani.
El a comparat planul său cu acordurile similare privind gazele naturale, conform cărora țările trebuie să păstreze rezerve și să le împartă cu vecinii care au nevoie, potrivit Financial Times.
„De ce nu avem un fel de criterii numite securitate militară pentru a păstra în depozite o anumită cantitate de proiectile de artilerie și alte produse?(…)Aduceți valoare adăugată securității statelor membre, dar, în plus, creați o cerere permanentă pentru producție, care este cea mai mare problemă pentru industria de apărare”.
Kubilius a precizat că nu dorește să dubleze rolul NATO. Oficialii alianței dominate de SUA au criticat setul alternativ de standarde de echipament și eforturile de achiziții ale UE.
”Suntem încă în urma rușilor”
În martie, UE a alocat 500 de milioane de euro în cadrul Actului de sprijinire a producției de muniție (ASAP) pentru a crește capacitatea la 2 milioane de obuze anual până la sfârșitul lui 2025. ”Dar este nevoie de mai mult”, a subliniat Kubilius. „Dacă am dreptate, suntem încă în urma rușilor”.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că blocul comunitar trebuie să cheltuiască 500 de miliarde de euro pentru a compensa deficitul de cheltuieli pentru apărare de la sfârșitul Războiului Rece în anii 1990.
Ea i-a dat lui Kubilius 100 de zile de la preluarea mandatului pentru a elabora o carte albă privind strategia de apărare – ar trebui să includă un scut aerian european, care ar costa sute de miliarde de euro, și un sistem de apărare cibernetică.”, a scris Radu Jacotă în paginile „Național”. Citiți articolul integral AICI.
Au mai venit ei cu coada intre picioare din Rusia (Vezi Hitler, 1941-1942). Dar ce dracu au ei cu Rusia? A, nu mai au resurse ieftine!
😂😂😂😂
ia uite mah ca Alois Irlmaier a avut dreptate!