AcasăȘTIRI EXTERNEGermania impune lockdown pentru nevaccinați. Vaccinarea obligatorie poate intra în vigoare

Germania impune lockdown pentru nevaccinați. Vaccinarea obligatorie poate intra în vigoare

Germania impune lockdown pentru nevaccinați. Vaccinarea obligatorie poate intra în vigoare

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a anunțat joi, 2 noiembrie, că vor fi luate restricții drastice împotriva persoanelor nevaccinate. Aceste măsuri se vor aplica pe întreg teritoriul țării și nu de-o manieră variabilă, în funcție de landuri.

Persoanele nevaccinate sunt în colimatorul autorităților germane. Angela Merkel a anunțat că va înăspri restricțiile împotriva lor, impunându-le o cvasi-izolare, fără acces la magazine neesențiale, restaurante, locuri de cultură sau de agrement.

Ministrul Sănătății: „Izolare, ca să spunem așa”

Aceste noi măsuri au fost decise în urma unei întâlniri între cancelarul în funcție, succesorul ei Olaf Scholz și liderii celor 16 landuri ale țării. Aceștia au confirmat, de asemenea, că un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, pe care Olaf Scholz și Angela Merkel îl susțin, va fi înaintat Parlamentului pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

În Germania, persoanele nevaccinate sunt deja supuse de câteva săptămâni la restricții privind accesul la viața publică, dar regulile variază și nu acoperă toate regiunile. Noul sistem le interzice nevaccinaților în toată țara accesul în baruri, restaurante, teatre, cinematografe, săli de sport dar și în magazine neesențiale și piețe de Crăciun.

De asemenea, nevaccinații trebuie să-și limiteze contactele, acasă sau în exterior, la maximum două persoane dintr-o altă gospodărie. Înainte de întâlnire, ministrul Sănătății în funcție, Jens Spahn, calificase noul dispozitiv unul de „izolvare, ca să spunem așa, a persoanelor nevaccinate”.

Noile restricții vor afecta și întreaga populație: participarea la adunări mari, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga, trebuie să fie limitată la 30% din capacitatea totală. Cluburile și barurile de noapte se vor închide din nou în zonele în care rata de incidență săptămânală depășește 350, adică nouă din 16 landuri, inclusiv capitala Berlin, unde viața de noapte se luptă să-și revină după blocajele anterioare legate de pandemie.

68,7% din populație este vaccinată

Dacă situația sanitară s-a stabilizat în ultimele zile, totuși ea rămâne alarmantă, cu zeci de mii de cazuri suplimentare în fiecare zi, o incidență națională apropiată de 440 și multe spitale aproape de saturație.

Vorbind despre o situație sanitară „foarte, foarte dificilă”, Olaf Scholz, care urmează să fie ales în Bundestag miercurea viitoare, a spus că „primul lucru de făcut este să-i convingi pe cei care nu au făcut-o încă să se vaccineze”.  „Avem planuri ambițioase: vrem să vaccinăm și să oferim un booster pentru 30 de milioane de cetățeni până la sfârșitul anului”, a spus Olaf Scholz pe Twitter. 68,7% din populația germană este vaccinată în prezent, inclusiv 80% dintre adulți.

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari

11 COMENTARII

  1. HHHHHHHHHHUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOO depravatilor psihopati ! ….fira-ti ai dracului de nazisti descreierati !…impuscti in cap !

    • Si in Romania , statul are grija de nevaccinati desi in ultimii 32 de ani acelasi stat si-a batjocorit si furat proprii cetateni. Era unu’ de invoca nu-s ce articol din constitutie cum ca statul este obligat sa aiba grija de sanatatea publica. Ala Attila.
      Ei uite ce indatoriri mai are statul :
      Dreptul internaţional şi dreptul intern
      ARTICOLUL 11
      (1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
      De Tratatul de la Oviedo a auzit?
      =============================================
      Tratatele internaţionale privind drepturile omului ARTICOLUL 20
      (1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
      =======================================================================
      Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică ARTICOLUL 22
      (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
      De ce suntem practic inundati cu ”stiri” pe toate canalele media ? A murit, covid, vaccin….
      ======================================================

      Dreptul la informaţie ARTICOLUL 31
      (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.
      ==========================================
      Daca studiati cu atentie legea fundamentala veti constata ca-i incalcata sistematic in proportie de 70-80 %
      Despre ce stat de drept vorbim?

  2. Ha ha ha, bai nazistule de Scholtz, sa vezi tu cum o sa te vaxxineze si pe tine altii cu ceva plumb in capusorul ala al tau mare si dement, bai criminalule ordinar nazist !! Impune tu numai asa ceva, sa vezi cum o sa fie toata Europa in flacari din martie incolo, jucati-va numai cu focul, ca e chiar indicat in astfel de momente ale istoriei naziste !! Cu totii stiu ca voi a-ti pornit toata Plandemia voastra de rahat, ca sa eliminati cat mai mult din rasa alba din Europa si USA, ca aia va stau in gat, dar nu o sa va mearga planul vostru de tot kakatul, insusi Dumnezeu o sa apara din ceruri cand se va parea tuturor ne-vaxxinatilor si celor care sunt pur-sange ca nu mai exista cale de scapare !! Rezistati inca putin, in curand incepe iuresul cel mare, toti criminalii astia vor ajunge pe stalp, sus pe stalp !! Sieg Heil, Sieg Heil, Arbidol Macht Frei 🙂

  3. Retardaţii mentali, analfabeţi fucţionali, în lipsă de argumente măcar de bun simţ, dacă nu ştiinifice, ştiu doar să înjure. E trist că li se dă posibilitatea. Rămân incurabili.

  4. Heil Merkel! Heil Hitler! Heil Sieg!
    Internati toti nevaccinatii la Buchenwald! Aveti acolo tot ce va trebuie inclusiv crematorii. Vi le-a lasat mostenire Hitler in 47!

  5. @ Ca pe vremea comuniștilor, ca să permită accesul în Germania numai persoanelor agreate de guvernul de la Berlin, o decie în contradicție flagrantă cu drepturile reglementate la nivel internațional, ?

  6. & După ce au demolat zidul Berlinului par a fi tentați să construiască o replică a „Marelui Zid Chinezesc” pe granițele Germaniei, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger