AcasăȘTIRI EXTERNEGermania, implicată în referendumurile de anexare din Ungaria? Directorul unei companii energetice,...

Germania, implicată în referendumurile de anexare din Ungaria? Directorul unei companii energetice, observator la acţiunea ruşilor

Prorusii din Mariupol au mers la referendum pe un tanc capturat de la ucraineni

Directorul unei companii energetice germane cu acţionariat majoritar de stat participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei ucrainene Zaporojie la Rusia, scrie chiar presa germană.

Cum şi-a motivat el prezenţa? Stefan Schaller a confirmat că efectuează această călătorie pentru a obţine „informaţii obiective” despre situaţia de pe teren în acea provincie ucraineană ocupată parţial de trupele ruse şi că se află acolo „cu titlu personal”, fără vreo legătură cu funcţia sa din Germania.

A mai fost şi la alegerile pentru Duma de Stat

Stefan Schaller pare un apropiat al ruşilor. El a participat ca observator şi la alegerile pentru Duma de Stat rusă în anul 2021, atunci, ca şi acum, venind la invitaţia autorităţilor ruse, care au suportat costurile deplasării.

Dar prezenţa de acum, de la referendumurile din Ucraina, l-ar putea lăsa fără locul de muncă. Districtul german Waldeck-Frankenberg, acţionar majoritar al companiei EWF, s-a delimitat explicit de demersul lui Schaller şi a convocat pentru luni o reuniune a consiliului de administraţie pentru a decide dacă acesta mai poate rămâne director.

Va fi dat afară?

”Simpla vizită în regiune şi activitatea de a asista ca observator la falsul referendum pot fi intepretate drept o legitimare a unui proces contrar dreptului internaţional”, afirmă într-un comunicat administraţia acestui district din vestul Germaniei.

De asemenea, un grup de deputaţi ai formaţiunii de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) au efectuat de asemenea săptămâna aceasta o călătorie în provinciile ucrainene pe care trupele ruse le-au ocupat.

author avatar
Andrei Ștefan
481 afisari

13 COMENTARII

  1. De cand a ajuns Ungaria chiar asa demare???Se intinde pana in China observ…Atilla e la HongKong…pescuieste perle

  2. Andrei, baiatule, nu te-ai trezit ??? Fa achi si corecteaza-ti mazgalitura ca-i de tot rasul. Cum sa-l dea afara pe ipochimen ??? Oare nu are nimeni nevoie de agenti dubli. Halooo.

  3. Poate
    Germania implicata in referendumurile de anexare din Rusia,nu Ungaria!
    Ce jurnalisti sunteti bai!

  4. Catastrofa Andrei Stefan loveste din nou! Referendum in Ungaria, stirea zilei la National! Ba, nu va e rusine?

  5. Titlul e idiot, superficialitate fără margini și prostii debitate cu aplomb. De când sunt organizare „referendum-uri de anexare în Ungaria”, ziariștilor dezorientați? Autor de doi bani, ai o bila neagră din partea mea. La trei bile negre urmează exmatricularea! !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger