AcasăȘTIRI EXTERNEGermania ia în considerare exproprierea Nord Stream 2 pentru fluxurile de GNL

Germania ia în considerare exproprierea Nord Stream 2 pentru fluxurile de GNL

nord stream

Germania are în vedere exproprierea secțiunii germane a proiectului de gazoduct Nord Stream 2, separarea acesteia de restul conductei și utilizarea părții de pe teritoriul german pentru conectarea la alimentarea cu GNL care va veni din porturile Mării Baltice germană. a raportat vineri revista Der Spiegel.

Planul va intensifica probabil conflictul legat de gazele naturale dintre Germania și Rusia, comentează Der Spiegel despre informații, pentru care nu a citat surse.

Rusia a finalizat anul trecut proiectul Nord Stream 2, dar Germania a oprit certificarea proiectului la sfârșitul anului 2021. După ce Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie 2022, Germania a suspendat pe termen nelimitat proiectul care era conceput să dubleze fluxurile de gaze rusești către Germania. „Acum trebuie să reevaluăm situația schimbată dramatic: acest lucru este valabil și pentru Nord Stream 2”, a declarat la acea vreme cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că „Certificarea nu poate avea loc acum”.

Gazprom a încorporat o filială germană numită Gas for Europe pentru a deține și a exploata porțiunea de 54 km din Nord Stream 2 situată între apele teritoriale germane și instalația de cădere de teren din Lubmin.

De la invazia rusă a Ucrainei, Germania, cea mai mare economie a Europei, a stabilit planuri pentru două instalații de import de GNL, la Brunsbuettel și Wilhelmshaven, în încercarea de a diversifica aprovizionarea din Rusia, care reprezenta aproximativ 40% din consumul german de gaz înainte de război.

Rusia, la rândul ei, a redus drastic livrările de gaze prin Nord Stream 1 către Germania în ultimele săptămâni, determinând Germania să se bazeze mai mult pe generarea de energie electrică din cărbune pentru a conserva gazul și a-și umple depozitul de gaz până iarnă.

La începutul acestei săptămâni, Germania a declanșat a doua fază a planului său de urgență în trei faze, în timp ce se pregătește pentru posibilitatea opririi complete a furnizării de gaze din Rusia prin conducta Nord Stream.

Într-o declarație oficială, ministrul Economiei Robert Habeck a declarat, după cum a fost citat de Reuters, că germanii ar trebui să înceapă să-și reducă consumul de energie și a dat vina pe președintele Rusiei Vladimir Putin pentru starea actuală.

author avatar
Andrei Coman
234 afisari

1 COMENTARIU

  1. Friții vor da de dracul. Dar ei au ales așa. Tot ei au ales-o pe mutti merchel, pe ursuleasa….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger