AcasăȘTIRI EXTERNEGermania este sufocată de Covid-19! Valul trei al pandemiei i-a lovit pe...

Germania este sufocată de Covid-19! Valul trei al pandemiei i-a lovit pe nemţi mai rău decât ar fi crezut

covid_germaniaGermania este sufocată de Covid-19! Valul trei al pandemiei i-a lovit pe nemţi mai rău decît ar fi crezut

Cel mai mare spital universitar din Germania, Charite din Berlin, a anunţat că numărul pacienţilor de la terapie intensivă a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni.

Grupul de vârstă 30-60 de ani este deosebit de afectat, deoarece este mai puţin probabil ca persoanele din această categorie să fi primit vaccinul, a declarat Martin Kreis, membru al consiliului de administraţie.

Germania a depăşit pragul de trei milioane de cazuri de COVID-19, potrivit cifrelor publicate luni de autoritatea naţională de supraveghere sanitară din această ţară – Institutul Robert Koch (RKI) – în timp ce apelurile pentru o înăsprire a restricţiilor se multiplică.

Nemţii au ajuns la 3 milioane de infectaţi

Numărul total de contaminări de la începutul pandemiei a fost stabilit la 3,011 milioane, cu 13.245 mai mult decât în ziua precedentă, potrivit RKI, în timp ce numărul deceselor se ridică la 78.452.

În plus, rata de incidenţă naţională din ultimele şapte zile, monitorizată cu precădere de autorităţi, este de 136,4 la 100.000 de locuitori, peste pragul care declanşează în principiu o înăsprire a restricţiilor.

Angela Merkel vrea lockdown

Angela Merkel s-a pronunţat în favoarea unei forme stricte de lockdown la nivel naţional pentru o perioadă destul de scurtă.

Obiectivul ar fi oprirea celui de-al treilea val al pandemiei, care continuă să ia amploare în Germania, în pofida restricţiilor de circulaţie deja în vigoare.

Germania a inoculat aproximativ 15% din populaţia sa cu o primă doză de vaccin coronavirus.

Datele RKI au arătat că 15,2%, sau 12,7 milioane de persoane, au primit cel puţin o doză până sâmbătă dimineaţă, iar 5,9% – sau 4,9 milioane de oameni – primiseră deja a doua doză.

Mai multe studii indică faptul că o singură doză oferă deja un anumit nivel de protecţie.

După ce medicii generalişti s-au alăturat efortului de vaccinare şi un număr mai mare de vaccinuri a devenit disponibil, numărul de doze administrate zilnic în Germania a crescut în ultima săptămână şi a ajuns joi la peste 700.000, dar a scăzut din nou după aceea.

author avatar
Andrei Ștefan
397 afisari

3 COMENTARII

  1. Cel care a inventat testul PCR spune că acesta nu este eficient pentru virusul covid iar politicienii și unii ziariști ne vorbesc despre un dezastru pentru că a crescut enorm numărul celor infectați.Daca nu exista o metoda corecta de identificare a acestui virus ,cum de se știe că este enorm numărul celor îmbolnăviți de el?

    • Corect! Nu se știe nr. celor bolnavi de covid, nici izact nici cu aproximatie, dar propaganda se face cu minciuni! Te-ai prins? Banii se fac in cerc închis/m-am prins! Un vaccin pfeizer de la 12 euro a ajuns la 19,5 euro azi in Bulgaria..Locdownu nu are nici o valoare in oprirea rasp.virusului dovada in SUA. Unde a fost lockdown aceleași cifre de contaminari ca in statul fara masca,restaurante full, etc.

  2. In deja celebra Deutschland, balciul desertaciunilor e in toi !! 🙂 Pe Merkeloaica o doare fix undeva ce si cum o sa fie in viitorul indepartat, ea trebuie sa execute ordinele trasate si sa distruga acum cat de mult se poate, altfel are loc un mic accident ne-prevazut pentru ea, iar ea stie acest lucru !! 🙂 Steinblaib, Anschluss, Halt die Virus, Halt die Virus !! 🙂 Ha ha ha 🙂 Achtung, achtung !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger