AcasăȘTIRI EXTERNEGermania, din nou în stradă. Oamenii sunt sătui de scumpiri și de...

Germania, din nou în stradă. Oamenii sunt sătui de scumpiri și de ajutorul dat Ucrainei

Germania, din nou în stradă. Oamenii sunt sătui de scumpiri și de ajutorul dat Ucrainei

Protestele s-au reluat, luni, în mai multe orașe din Germania, unde oamenii au ieșit în stradă pentru a denunța politicile guvernului federal privind energia, scumpirile și ajutorul pentru Ucraina.

Potrivit poliției, aproximativ 7.600 de manifestanți s-au adunat în peste 20 de orașe din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Livrarea de arme către Ucraina, criticată

În Schwerin, capitala landului, au fost 1 600 de participanți, în timp ce proteste au fost și în Wismar, Parchim, Ludwigslust, Güstrow, Neubrandenburg, Neustrelitz și Waren an der Müritz.

Manifestanții au cerut un ajutor de stat eficient pentru a reduce prețurile la electricitate și gaze. Criza energetică, creșterea prețurilor, războiul din Ucraina și politica guvernului federal privind Covid-19 au fost în general principalele subiecte ale protestelor de luni, care au început seara, scrie Tagesschau.

Discursurile au criticat, printre altele, politica Verzilor, în special cererea lor de livrare de arme către Ucraina. S-a menționat, de asemenea, că mulți oameni se tem de posibilitatea unui atac nuclear asupra Germaniei.

„Dreptul la viață și la autodeterminare”

În Saxonia, Turingia și Saxonia-Anhalt, mii de oameni au ieșit din nou în stradă, cu un total de peste 20.000 de participanți. În Altenburg și Pößneck au fost aproximativ 3000 de manifestanți, în Gera 1300, în Weimar 700 și în Erfurt aproximativ 500 de persoane care au ieșit în stradă. Potrivit poliției, un jurnalist a fost scuipat în timpul demonstrației de la Weimar.

880 de persoane s-au adunat la Magdeburg pentru o demonstrație înregistrată de Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă). O altă demonstrație sub sloganul „Dreptul la viață și la autodeterminare” a atras sute de participanți.

În Halle an der Saale, poliția a numărat aproximativ 1100 de manifestanți.

Revenirea mișcării anti-islam la Dresda

În orașul Leipzig, au avut loc ciocniri între participanți și contramanifestanți în cursul protestului de luni, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției.

După o pauză de o lună, mișcarea extremistă și islamofobă Pegida s-a reunit din nou pentru prima dată cu ocazia așa numitei „Mare plimbare de seară din Dresda”. Subiectele abordate aici au fost, de asemenea, războiul din Ucraina și prețurile ridicate ale energiei.

Potrivit poliției, aproximativ 1.300 de persoane au fost în stradă în Zwickau și peste 2.000 în Chemnitz. La demonstrația de la Chemnitz au putut fi văzute din nou steaguri și afișe ale „sașilor liberi” de extremă dreapta. O echipă de filmare a fost hărțuită în marja demonstrației .

author avatar
Tudor Borcea