AcasăȘTIRI EXTERNEGermania a luat o decizie EXTREMĂ ca să evite să tremure de...

Germania a luat o decizie EXTREMĂ ca să evite să tremure de frig la iarnă

uniperGigantul Uniper, avertismentul care îngrozește Europa! Ce se va întâmpla cu gazul la iarnă

Guvernul german a decis să preia o participație de 30% din gigantul energetic Uniper, cel mai mare importator de gaze și cea mai mare companie de depozitare din ţară, compania fiind amenințată cu falimentul din cauza reducerii livrărilor de gaze rusești.

„Uniper este o companie de o importanță vitală pentru dezvoltarea economică a țării noastre și pentru furnizarea de energie cetățenilor noștri”, a declarat cancelarul Olaf Scholz.

Falimentul Uniper, evitat prin naţionalizarea companiei

Sute de utilități municipale și furnizori de energie din Germania depind de Uniper pentru aprovizionarea cu gaze naturale, astfel că autorităţile s-au implicat în salvarea companiei de la faliment.

Potrivit Uniper, statul a promis, de asemenea, în timpul negocierilor, că va introduce „un mecanism care să permită transferul prețurilor” către clienți de la 1 octombrie 2022.

Uniper a umblat la stocurile de gaze

Acțiunile Uniper au scăzut cu 6,27%, la 10,61 euro, la ora 14:55 GMT, la Bursa de la Frankfurt, după ce au coborât la 9,245 euro. Valoarea acțiunilor grupului s-a prăbușit cu peste 70% de când Rusia a invadat Ucraina, declanșând criza europeană a gazelor.

Pentru a face față situației, compania a început chiar săptămâna trecută să apeleze la stocurile de gaz, planificate inițial pentru iarnă.

author avatar
Andrei Ștefan
3.221 afisari

12 COMENTARII

  1. „caldurik de la pasarik”
    (compania se ocupa cu gazu
    intradevar
    care gaz???)
    (pana nu demult se vindea „pamant pe Luna”
    era destul de ieftin)

  2. Cu politica luminata europeana tot mai multe firme mari vor da faliment. O sa fie bani sa le finanteze statul pe toate?

  3. Bai Olaf, bai nazistilor vaxxinati cu tot felul de seruri magice in cap, ia sa tremurati si voi la iarna in case, sa vedeti si voi cume sa stai in frig si sa fii fericit, vorba tovarasului nazist Kluas Schwabb !! La inceput e greu, primele 2-3 saptamani, pana va obisnuiti, si o sa fiti cu febra tot timpul, apoi incepe adevarata Selectie Naturala, Winter Edition !! Ha ha ha 🙂

  4. O caramida fierbinte ( pusa într-un prosop) este binevenita contra frigului si a durerilor…..
    Sau vreo 2 sticle cu apa fierbinte….
    Sau sare groasa fierbinte, pusa într-un prosop… calmeaza durerea….

  5. Cei de la noi ce-au impus vînzarea a orice și scoaterea subvențiilor ar trebui întrebați de sănătate. Nici cei ce vroiau vînzarea Hidroelectrica n-ar trebui uitați.
    Și în Franța s-a naționalizat EDF.
    Ar trebui să ne fie o lecție. Se vede limpede că se privatizează cînd este de muls, se naționalizează cînd sînt pierderi. Toate marile averi se fac din afaceri cu bugetele centrale sau locale adică din banii mei și-ai tăi luați cu forța din taxe, impozite, accize, TVA samd. Soluția? Scoterea majorității celor enumerate mai înainte!

  6. Dacă eara la noi boarfele de lideri, furau ce mai rămânea după ce vindeau la alții un brand național…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger