AcasăȘTIRI EXTERNEGermania a găsit o ţară care să-i ia locul Rusiei. Contractul semnat...

Germania a găsit o ţară care să-i ia locul Rusiei. Contractul semnat e baban, ar putea deschide noi uşi în Europa

olaf scholz putin ucrainaSCANDAL în Germania: un GREU din securitatea ţării, legături cu Rusia!

Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Germania au semnat, cu prilejul vizitei cancelarului german Olaf Scholz la Abu Dhabi, un acord care prevede furnizarea în 2022 şi 2023 de gaz lichefiat şi de motorină statului european.

Ministrul industriei din EAU, Sultan al-Jaber, şi-a exprimat satisfacţia pentru un „nou acord istoric” care „întăreşte parteneriatul energetic în plină expansiune între EAU şi Germania” cu prilejul semnării acordului, în prezenţa cancelarului Olaf Scholz.

Nemţii, interesaţi în special de motorină

Acordul prevede exportul unei încărcături de gaz natural lichefiat (GNL) către Germania la sfârşitul lui 2022, apoi furnizarea de cantităţi suplimentare în 2023.

Agenţia Wam relatează despre o livrare directă de motorină realizată în septembrie şi despre un acord pentru furnizarea a până la 250.000 de tone de motorină pe lună în 2023.

Scholz, în turneu ca să cumpere gaz

Gazul lichefiat, în prima sa tranșă, urmează să fie livrat cu o navă în luna decembrie, la noul terminal din Brunsbüttel, ale cărui primele linii sunt în construcție.

Reamintim că Scholz a început sâmbătă, în Arabia Saudită, un turneu în Golf în speranţa de a încheia noi acorduri energetice pentru a înlocui furnizorul rus şi a atenua criza energetică provocată de invadarea Ucrainei de către Moscova.

author avatar
Andrei Ștefan