AcasăȘTIRI EXTERNEGermania a găsit o ţară care să-i ia locul Rusiei. Contractul semnat...

Germania a găsit o ţară care să-i ia locul Rusiei. Contractul semnat e baban, ar putea deschide noi uşi în Europa

olaf scholz putin ucrainaSCANDAL în Germania: un GREU din securitatea ţării, legături cu Rusia!

Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Germania au semnat, cu prilejul vizitei cancelarului german Olaf Scholz la Abu Dhabi, un acord care prevede furnizarea în 2022 şi 2023 de gaz lichefiat şi de motorină statului european.

Ministrul industriei din EAU, Sultan al-Jaber, şi-a exprimat satisfacţia pentru un „nou acord istoric” care „întăreşte parteneriatul energetic în plină expansiune între EAU şi Germania” cu prilejul semnării acordului, în prezenţa cancelarului Olaf Scholz.

Nemţii, interesaţi în special de motorină

Acordul prevede exportul unei încărcături de gaz natural lichefiat (GNL) către Germania la sfârşitul lui 2022, apoi furnizarea de cantităţi suplimentare în 2023.

Agenţia Wam relatează despre o livrare directă de motorină realizată în septembrie şi despre un acord pentru furnizarea a până la 250.000 de tone de motorină pe lună în 2023.

Scholz, în turneu ca să cumpere gaz

Gazul lichefiat, în prima sa tranșă, urmează să fie livrat cu o navă în luna decembrie, la noul terminal din Brunsbüttel, ale cărui primele linii sunt în construcție.

Reamintim că Scholz a început sâmbătă, în Arabia Saudită, un turneu în Golf în speranţa de a încheia noi acorduri energetice pentru a înlocui furnizorul rus şi a atenua criza energetică provocată de invadarea Ucrainei de către Moscova.

author avatar
Andrei Ștefan
5.067 afisari

17 COMENTARII

  1. Andrei Stefan strikes again! Ia, zi, mai ziariciule, cite mii de miliarde de metri cubi de gaz lichefiat prevede acordul ala? Informeaza-ne cum trebuie! Dupa aia, iti mai punem si alte intrebari … poate ajungi cindva sa scrii un articol cum trebuie.

    • Numai un idiot poate posta ca arabii aduc gaze si petrol de la rusi cand ei nu stiu ce sa mai faca cu resursele lor . Ba , tu ai toate tiglele pe acoperis ? Ai postat bazaconia asta si in G4 Media . ro , tu chiar vrei sa te faci de ras in toate publicatiile ? Cere sa te lase la vatra , esti cel mai prost trolache din Europa de Est .

      • Asa este , in G4 Media.ro nu mai era ” VOX.” , a postat cu pseudonimele ” Avram Iancu ” ( 25.09.2022 la ora 6:51 pm ) si ” mircea marian ” ( 26.09.2022 la ora 7:50 ) . Auzi la el ce gogomanii scoate , Rusia vinde petrol Chinei si China il trimite arabilor … Tertipuri de troll bashinos si mincinos , astia sunt buni de cascadorii rasului ….

  2. Totul suna frumos cu acest contract intre Germania si Emiratele Araba Unite, DAR nu se spune nimic si despre pretul ENORM pentru acest combustibil care este de 4(patru) ori mai MARE decat cel platit Rusiei acum un an.

    • Minti cum respiri , canta la alta masa , NU e nici un pret ENORM de 4(patru) ori mai MARE decat cel platit Rusiei acum un an : Mediafax . ro , 25.09.2022 , ora 19:32 , articol de Iulian Mosneagu : ” Germania semneaza un acord privind gazele naturale cu Emiratele Arabe Unite ……………………………….”. ” Germania va primi 250.000 de tone de motorina lunar . Acordul cu Emiratele Arabe Unite , care include si livrari suplimentare de GNL in anii urmatori , VINE LA PRET FIX SI ESTE , PRIN URMARE MAI AVANTAJOS „.

  3. Nu e o margica , sunt coliere de perle aurii South Sea , numai un colier din aceasta gama sare de 300.000 $ .

    • Sunt un gunoi , scriu in portugheza de balta , ” Totul s-a rezolvat si sa semnal ” , intelege fiecare ce vrea , Boje cu mila ……

      • Kosteo , dihorule scopit , dupa ce ca esti prost , mai dai si pantalonii jos in mijlocul intersectiei si dirijezi circulatia ?

  4. Conform DW (Deutsche Welle) contractul cu Emiratele Arabe Unite este de 4 (patru) ori mai SCUMP decat cel cu Rusia, iar platile vin la pret FIX (neregociabil!) pe termen de 3 ani.

  5. VOX , iar minti ? In DW de Tiraspol poate scrie si asta , arabii fac specula pe spinarea nemtilor ca asa ai visat tu ? Contractul este NEREGOCIABIL ? Vai steaua ta de troll zbanghiu , cum te rabda pamantul ? Da ziua si ora cand a aparut asta in DW , nu soparlite de pacalit copii de gradinita , Pinocchio !

  6. ERATA , sunt hodorog si senil , nu se zice NEREGOCIABIL , corect este NENEGOCIABIL , merge si asa la Rabnita …….hihihihihihi

  7. Contractul ala „baban” e doar o nava cu pertol. Acest volum va fi halit de industria germana in vre-o saptamina si gata!
    Timpit esti, timpenii scrii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger