AcasăȘTIRI EXTERNEGermania a declarat război literei "Z"! Ce păţesc nemţii care o afişează...

Germania a declarat război literei „Z”! Ce păţesc nemţii care o afişează în public

tanc Z1Germania a declarat război literei "Z"! Ce păţesc nemţii care o afişează în public

Litera „Z”, cea care este inscripţionată pe tancurile ruseşti ce au invadat Ucraina, a devenit un fel de simbol al războiului pornit de la Vladimir Putin. Cel puţin, aşa vede lucrurile Germania.

Două landuri germane mari, Bavaria şi Saxonia Inferioară, anunţă că vor inculpa penal orice persoană care foloseşte în public litera ”Z” – înscrisă pe vehicule şi uniforme ale forţelor ruse de invazie în Ucraina.

Răspundere penală pentru litera „Z”

Germanii care îşi ”exprimă în mod public susţinerea faţă de războiul de agresiune al preşedintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei prin folosirea acestui simbol «Z» trebuie să se aştepte la consecinţe penale”, avertizează într-un comunicat ministrul de Interne al Saxoniei Inferioare, Boris Pistorius.

Litera „Z” este unul dintre însemnele de pe tancurile armatei ruse care a invadat Ucraina în 24 fabruarie, iar ulterior a fost folosită în favoarea războiului, la manifestațiile pro-Kremlin. Experții militari au interpretat „Z”-ul de pe tancurile rusești ca însemnând „Za pobedy”, „victorie” în limba rusă, sau „Zapad”, însemnând „Vest”.

Până la 3 ani de închisoare

Acest semn a început, apoi, să apară în spaţiul public atât în Rusia, cât şi în afara ei şi a zonei de conflict, ”pe clădiri, maşini sau îmbrăcăminte”, precizează Ministerul de Interne din Saxonia Inferioară.

Codul Penal german pedepseşte cu până la trei ani de închisoare şi o amendă pe oricine manifestă o aprobare publică a războaielor de agresiune, care pot tulbura ordinea publică.

author avatar
Andrei Ștefan
462 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger