AcasăȘTIRI EXTERNEGeorgia Meloni: „Vom guverna pentru toți italienii”. Victorie istorică a coaliției de...

Georgia Meloni: „Vom guverna pentru toți italienii”. Victorie istorică a coaliției de dreapta / „Lecție de umilință pentru UE”

Georgia Meloni: „Vom guverna pentru toți italienii”. Victorie istorică a coaliției de dreapta / „Lecție de umilință pentru UE” / Foto: Facebook

„Vom guverna pentru toți italienii”, a declarat Giorgia Meloni, liderul partidului de extremă dreapta Fratelli d’Italia, care vrea să devină prim-ministru după ce se vor oficializa rezultatele alegerilor parlamentare de duminică, 25 septembrie.

Meloni a avut un discurs mai degrabă moderat, încercând să liniștească preocupările exprimate în Italia și la Bruxelles.

După Suedia, extrema dreaptă câștigă o nouă victorie în Europa. În Italia, pentru prima dată din 1945 încoace, un partid de extremă dreapta va guverna țara!

Meloni: „Vom guverna pentru toți italienii”

Rămânând în opoziție față de fiecare guvern de la alegerile parlamentare din 2018, Fratelli d’Italia (FdI) s-a impus ca principala alternativă, crescând de la 4,3% la un sfert din voturi, conform primelor proiecții, devenind principalul partid din peninsulă.

„Italienii au trimis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fratelli d’Italia”, a reacționat Meloni, afirmându-și ambiția de a deveni prim-ministru. „Vom guverna pentru toți italienii”, a promis ea. Vom face acest lucru cu scopul de a unifica poporul”, a adăugat ea într-un discurs de unitate și de împăcare, recunoscând că campania electorală a fost „violentă și agresivă”, scrie Boursorama.

Coaliția pe care o formează cu celălalt partid eurosceptic de extremă-dreapta, Liga lui Matteo Salvini, și Forza Italia, partidul conservator al lui Silvio Berlusconi, ar urma să obțină aproximativ 43% din voturi, ceea ce îi va oferi majoritatea absolută a mandatelor atât în Camera Deputaților, cât și în Senat.

Jordan Bardella: „Italienii, lecţie de umilinţă”

Acest cutremur politic survine la două săptămâni după victoria în Suedia a unui bloc conservator din care fac parte și Democrații Suedezi (SD), un partid cu un trecut neonazist care a făcut un salt semnificativ, devenind cel mai mare partid de dreapta din țara nordică.

În ceea ce a fost văzut la Roma ca un avertisment dur, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că UE are „instrumente” pentru a sancționa statele membre care subminează statul de drept și valorile sale comune.

„Italienii au oferit o lecţie de umilinţă Uniunii Europene care, prin vocea doamnei von der Leyen, a pretins să le dicteze votul”, a notat pe Twitter preşedintele formaţiunii franceze Rassemblement national, Jordan Bardella.

author avatar
Tudor Borcea
448 afisari

4 COMENTARII

  1. O proporție covârșitoare a cetățenilor din UE sau saturat de mascarada satanistilor globalisti și de aceasta ur sula asasinul economic al UE

  2. Macaronarii s-au saturat de binefacerile aduse de Bruxelles
    Mai bine sa te f,,,a ai tai ,decat sa te f…a strainii

  3. Felicitari Italiei si trebuie sa arda toate steagurile UE care reprezinta propaganda poponarilor ,pedofililor ,tranvestitilor si drogatilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger