AcasăȘTIRI EXTERNEGeorge Soros trage semnalul de alarmă! Avertizează investitorii să fugă imediat de...

George Soros trage semnalul de alarmă! Avertizează investitorii să fugă imediat de acest lider politic!

george sorosGeorge Soros trage semnalul de alarmă! Avertizează investitorii să fugă imediat de acest lider politic!

Miliardarul George Soros a realizat o analiză economică şi de politică externă într-un articol publicat în Wall Street Journal, citat de Al-Jazeera. Omul de afaceri a tras semnalul de alarmă cu privire la piaţa chineză şi la președintele chinez Xi Jinping.

George Soros a criticat mişcările făcute de BlackRock, cel mai mare fond de investiții din lume, care a început de luna trecută să ofere produse de investiții persoanelor fizice chineze.

A investi miliarde de dolari în China este o greșeală tragică”, a scris Soros, care a continuat: „Va afecta interesele de securitate națională ale SUA și ale altor democrații”.

China, o ameninţare pentru SUA

Conform lui Soros, chinezii au relaxat condiţiile de investiţii pentru străini, din cauză că ar avea un plan ascuns, şi anume subminarea Statelor Unite.

Soros a spus că obstacolele care au început să apară în China odată cu anularea bruscă a ofertei publice inițiale a lui Ant Group Co. anul trecut au „ajuns la un crescendo”.

El a citat acțiunile împotriva listării companiei Didi Global Inc., Soros avertizând și cu privire la „criza enormă care se va produce pe piața imobiliară din China”.

Astăzi, SUA și China sunt angajate într-un conflict de viață și moarte între două sisteme de guvernare: unul represiv și altul democratic”, a mai spus Soros.

S-au infiltrat în marile companii private din stat

Guvernul a reușit să obțină în luna aprilie un loc în consiliul director al companiei ByteDance, ce deține TikTok. Poziția e una importantă, având în vedere că Beijingul are un om din cei trei ai consiliului.

În plus, este deschisă și poarta către accesul la una dintre cele mai mari baze de date din lume. Totuși, după cum notează miliardarul Soros, piețele financiare, dar și mass-media sunt mai degrabă preocupate de infiltrarea guvernului chinez în conducerea Alibaba.

După spusele lui Soros, investitorii care au ”pus botul” la aparențele prezentate de China vor primi un duș cu apă rece în viitor.

E vorba nu doar de investitorii conștienți de ceea ce fac, dar și de oameni afectați indirect, ai căror bani sunt investiți în fonduri de pensii și în altele similare.

 

author avatar
Andrei Ștefan
1.167 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger