AcasăȘTIRI EXTERNEGeorge Soros își mută miliardele în curtea producătorilor de mașini și biciclete...

George Soros își mută miliardele în curtea producătorilor de mașini și biciclete electrice

Soros Fund Management și-a redus deținerile în acțiunile Big Tech  înainte de tumultul pieței din ianuarie, dezvăluind în același timp o participație de 2 miliarde de dolari în producătorul de pick-up-uri electrice Rivian Automotive. 

Compania de investiții a lui George Soros și-a redus pachetul de acțiuni în Invesco QQQ Trust Series 1, cel mai mare fond tranzacționat la bursă care urmărește Nasdaq 100, puternic tehnologic.

Deținea 9,4 milioane de dolari la sfârșitul lunii decembrie. De asemenea, a redus participațiile la Amazon și proprietarul Google, Alphabet. Compania cu sediul în New York a dezvăluit că deține mai mult de 2 miliarde de dolari în acțiuni Rivian, inclusiv o nouă participație de 13,3 milioane de dolari în producătorul de biciclete electrice Peloton Interactive.

Valoarea portofoliului  de acțiuni deținute de Soros  a crescut cu 1,2 miliarde de dolari, până la 6,5 ​​miliarde de dolari, parțial datorită participației  în furnizorul de sisteme de înregistrări medicale Cerner.

Acțiunile respective au crescut cu peste 31% în al patrulea trimestru, după ce Oracle a acceptat să achiziționeze Cerner în decembrie.

Compania de investiții a filantropului miliardar gestionează peste 28 de miliarde de dolari, inclusiv capitaluri publice și private. Geroge Soros are o avere personală  estimată la 7,5 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
341 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu știu cine l-a dezgropat p-ăsta, dar mai bine investea în companiile de pompe funebre să fie aproape

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger