AcasăȘTIRI EXTERNEGeorge Soros e istorie. Evenimentul ce afectează Europa

George Soros e istorie. Evenimentul ce afectează Europa

George Soros, prin fundaţia lui, intenționează să se retragă sau să lichideze o mare parte din activitățile sale din Uniunea Europeană pentru a se concentra pe alte locuri din lume.

Decizia va însemna o reorientare a eforturilor organizației asupra unor politici interne ale UE în contextul unor provocări mai mari în alte părți ale lumii.

Îi va preda ştafeta lui Alexander, fiul său

În luna iunie, Open Society Foundations, ce susţine financiar diverse cauze în întreaga lume, de la reforme economice şi judiciare la drepturile minorităţilor şi refugiaţilor şi libertatea de exprimare, a anunţat că George Soros se pregăteşte să predea ştafeta unuia dintre fiii săi, Alexander, în vârstă de 37 de ani, iar în luna iulie a dezvăluit planuri care vizează concedierea a 40% din efectivele globale în cadrul unei modificări strategice.

Emailul obținut de Reuters nu a oferit detalii despre modul în care fundația își va realoca fondurile, dar un purtător de cuvânt al Fundației pentru o Societate Deschisă a dat asigurări că aceasta va continua să susțină ONG-uri din întreaga Europă.

A pariat contra lirei sterline

George Soros, un evreu ungar care și-a clădit averea în Statele Unite după ce a emigrat peste ocean după al Doilea Război Mondial, este cunoscut pentru promovarea ideilor liberale, democratice și a politicilor de susținere a migrației transfrontaliere.

El a câștigat în mod faimos peste un miliard de dolari în 1992 după un pariu pe piețele financiare împotriva lirei sterline.

„Munca noastră în Europa a evoluat întotdeauna şi aceste noi modificări nu sunt o excepţie la acest trend pe termen lung”, a adăugat purtătorul de cuvânt al fundaţiei lui Soros.

author avatar
Andrei Ștefan