AcasăȘTIRI EXTERNEGeneralul francez Pierre de Villiers: „Războiul din Ucraina nu este în interesul...

Generalul francez Pierre de Villiers: „Războiul din Ucraina nu este în interesul europenilor, poate al SUA” / „Prea ne aliniem la opiniile americane”

Generalul francez Pierre de Villiers: „Războiul din Ucraina nu este în interesul europenilor, poate al SUA”. / „Prea ne aliniem la opiniile americane” / Foto: printscreen

„Războiul din Ucraina nu este în interesul țărilor europene”, a declarat, în cadrul unui interviu, generalul francez Pierre de Villiers, fost șef al Statului Major al Apărării.

„Cu siguranță că nu în interesul Franței, poate al americanilor”, a spus fostul șef al Statului Major al forțelor armate, care consideră că „provocarea este de a opri escaladarea”.

„Acest război nu este al nostru”

Pierre de Villiers, fostul șef al Statului Major al armatei, a declarat miercuri, la BFMTV, că „războiul din Ucraina nu este în interesul europenilor, cu siguranță nu al Franței, poate în interesul  americanilor”.

Este o poziție pe care generalul o dezvoltă în ultima sa carte, „Paroles d’honneur”. În carte, generalul afirmă că „acest război nu este al nostru” și regretă o aliniere prea sistematică la opiniile americane. Cu toate acestea, el speră la „o soluție diplomatică de sus”, scrie Le Figaro.

„Când un dictator se află într-un tunel, el nu dă înapoi. Din punctul meu de vedere, provocarea este de a opri escaladarea. Din 24 februarie, suntem într-o escaladare permanentă. (…) Este timpul să găsim o soluție care să nu fie dezonorantă pentru ucrainenii care luptă cu curaj și care au fost atacați. Pentru că există un atacator și un atacat”, a adăugat el.

La opt luni de la începerea „operațiunii militare speciale” începută de Vladimir Putin în Ucraina, nu se întrevede niciun tratat de pace. Negocierile din Belarus și prin intermediul Turciei nu au avut succes. A fost semnat doar un acord privind reluarea exporturilor de cereale, sub egida ONU și a Ankarei. Și chiar și atunci, Ucraina a cerut să nu semneze același document ca și Rusia.

Generalul Pierre de Villiers a demisionat, în 2017, din funcția de comandant al forțelor armate, în urma unei dispute cu președintele Franței, Emmnanuel Macron, privind planurile guvernului de a reduce bugetul cheltuielilor de apărare.

author avatar
Tudor Borcea
1.023 afisari

7 COMENTARII

  1. Hoooopaaa…!
    I-auzi! Acest general francez vorbeste si pentru kcaciosii de români, aia 5% care sustin ca noi suntem in nato si morți-copți trebuie sa facem cum zice nato, ca trebuie sa intervenim in Ucraina.
    Ia uite ca nu-i deloc asa!
    Boilor autentici, vorbeste un general, si francez si cetatean al unei puteri nucleare si tara membra nato!
    Inca un cetatean, si nu orice fel de cetatean, ci un general care spune lucrurilor pe nume.
    La fel ca acest general in urma neintelegerilor cu macrou, si ministrul apararii din România a demisionat tot pe fondul neintelegerilor cu presedintele actual ilegitim al României.
    Se vede clar si de la nivelul omului simplu ca Europa, in majoritate, a ajuns condusa de satanisti care cauta sa-si duca propriile popoare la moarte si la distrugere, Ucraina fiind incalzirea si inceputul pentru cum vor sa escaladeze si sa extinda razboiul.
    Dar 95% dintre români, nu doresc nici un razboi cu nimeni. Si nici francezii, nemtii, sarbii, austriecii, elvetienii, spaniolii si ceilalti.
    La fel spune si poporul român: acest razboi nu este in interesul românilor, nici in interesul europenilor, ci doar al samsarilor de armament si al americanilor care stau bine la peste 10.000 de km distanta.
    Nu ne bagam in nici un razboi cu nimeni, nici daca decreteaza werner vreo lege martiala.
    Mai bine curatam institutiile românești de gunoaiele tradatoare, decat sa ne bagam in razboi cu altii.
    Nato a devenit o organizatie mafiota, criminala, sluga intereselor satanice.
    E vreo diferenta intre generalul francez, demn si vertical si… ciucanezu’, generalul român lingau de clanta ambasadei sua, ajuns prim ministru pe usa din spate, bagat pe scena politica printr-un shoot-n c.o.o.r de catre americani?
    Nu este treaba poporului român acest razboi si nu avem ce cauta in troaca razboiului acesta!
    Clar joianis?

    • E un punct de vedere al unui fost , un Gica contra pana si cu Macron , asta nu inseamna ca e detinatorul adevarului absolut .

    • Nu stiam de ce fugeau rusii ca azi in Georgia, fugeau decmancau pamantuin anii 46-50 fugeau de Stalin la Bucuresti ziceau ca asa sunt mai aproape de Paris de Franta. Probabil ca te tragi din asemenea famiglie care joaca lacul lebedi la Bucuresti de decenii.
      Otan.
      Otan i un monolit nu se sparge nu se desface nu se arde si Otan nu a zis sa se intervie in Ucraina.. 🤗

  2. Ia uite domnule, unde era un putinist și noi nu știam. Trebuie ars pe rug, cum de a îndrăzni să afirme că era cazul unor negocieri de pace și nu de escaladare a conflictului. Bravo, musiu general. Iată că nu numai eminentul profesor Marga este de părere că diplomația ar fi trebuit să primeze înaintea susținerii masive, financiar și logistic, a Ucrainei și conflictul ar fi putut fi evitat. Dar, interesele financiare ale SUA au primat. Cum altfel s-ar fi putut reface financiar economia americană dacă nu printr-un conflict de unde trage toate foloasele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger