AcasăȘTIRI EXTERNEGazul și securitatea energetică. UE, la mâna Ucrainei. Anunțul făcut de Volodimir...

Gazul și securitatea energetică. UE, la mâna Ucrainei. Anunțul făcut de Volodimir Zelenski

Gazul și securitatea energetică. UE, la mâna Ucrainei. Anunțul făcut de Volodimir Zelenski / Foto: President of Ukraine

Ucraina se pregătește să își mărească exporturile de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a ajuta Europa să „reziste presiunii energetice” din partea Rusiei, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Declarațiile lui Zelenski vin la o zi după ce statele membre ale UE au convenit să își reducă în mod coordonat consumul de gaze pentru a ajuta țări dependente precum Germania, după o scădere drastică a livrărilor rusești.

Ucraina un „garant al securității energetice a Europei”

Kievul și europenii acuză Moscova că folosește gazul ca o armă economică și politică. „În ciuda războiului, am asigurat integrarea rețelelor ucrainene în sistemul european într-un timp record”, a subliniat președintele ucrainean.

„Exporturile noastre nu numai că ne permit să ne creștem veniturile în valută, dar îi ajută și pe partenerii noștri să reziste presiunii energetice rusești. Vom face treptat din Ucraina un garant al securității energetice a Europei”, a continuat el, informează BFM TV.

El a comentat, de asemenea, distrugerea parțială a podului Antonivski din Herson, regiunea sudică ocupată de Rusia, pe forțele Kievului încearcă să o recucerească.

„Toate podurile vor fi, desigur, reconstruite, dar de către noi”, a spus Zelenski, explicând că acest pod strategic pentru aprovizionarea armatei ruse a fost vizat pentru a „sparge planurile” inamicului.

author avatar
Tudor Borcea
794 afisari

11 COMENTARII

  1. De unde are Ucraina gaze cresc pe tarla???Chiar asa de prosti sa fie europenii sa creada toate minciunile?
    Stimati telespectatori va prezentam o roata de cascaval pe ecran…pofta buna…daca e pe ecran inseamna ca se poate manca….ha ha ha

    • A AJUNS UE DE RASUL LUMII ??? CE SPUNE MERKEL ?
      UN TURN BABAL UE .

  2. Asta-i MESERIA DE BAZA A LUI ZELINSKY !-VANZATOR DE VORBE ,DOAR E ACTOR !,E CIRCAR CA PROFESIE ,POATE VINDE ORCE ,PROSTI SUNT DESTUI !,CARE SA SE UITE IN GURA LUI. ASTA-I POLITICA PRELUATA DE LA AMERICANI !,VINDE ORICE ,ORCAND, ORICUI !

  3. Deci, ieuropenii se dādeau smardoi cā nu mai importā din Rusia iar acum se plâng cā nu le mai dā Putin gaze, ce rāu e Putin, nemernicii de Putin. Ce labagii!

  4. MAI BORCEA TOT PROST AI RAMAS !,CINE PUNE DE MAMALIGA PE SEAMA UCRAINEI ??.CE POATE GARANTA UCRAINA ?? NIMIC !.CAND DOMBASUL AJUNGE LA RUSI !,S-A TERMINAT CU ENERGIA PE CARBUNE !,ZAPOROJE ESTE IN MANA RUSILOR !,NUCLEARA LOR DEJA LUCRAZA PENTRU RUSI !.
    DESPRE CE GAZ VORBESTI TU DIN UCRAINA ??, CAND ROBINETUL ESTE LA RUSI ??.
    ORI ESTI CAZUT IN CAP ,ORI ESTI PLATIT SA SCRII PROSTII.

  5. Sunteți schizofrenici pe bune. De câteva zile o băgați ca suntem la mila lui Putin, acum cică la mila lu Zelenski, cred ca a-ți băgat pe undeva ca suntem și la mila lui Biden?

    Care naiba e? Ok știu ca sunteți o fituica cu o redacție de analfabeți, dar totusi

  6. Bre, ei au cele mai multe centrale nuclare, au de unde exporta, chiar daca Rusii au pus mana pe Zaporoje, mai au, macar asa compenseaza si ei armamentul primit

  7. Bai jidanski de Zdrelinski, bai actorasule psihopat de karpa a globalistilor, mai bine le vinzi si tu un pod, e unul destul de mare, cica e Golden Gate din San Francisco, zici e a fost al stra-bunikului tau sociopat, si gata, ai mai facut si tu o afacere, nu ceri mult, numai 1 miliard de dolari, fii sigur ca gasesti tu ceva bunicuta cu banii pusi la saltea, ce draku, tu faci numai afaceri mari, din gura !! Ha ha ha 🙂 Cum mai e cu avionul acela pe care la-u rezolvat prietenii tai de la cia, ala care a picat jos in Grecia, si care trebuia sa duca armele amerlocilor la teroristii de palestinieni de la Hamas ? Ha ha ha 🙂 Lasa, ca mai ai destui sclaveti pe care sa ii sacrifici, nu te lasa, si nu uita sa te lupti cu rusnacii aia salbatici pana la pen-ultimul ukro-na-zi, cand ajungi la tine, gata, s-a terminat si cu balciul acela de tot rahatul kurkubeist, ca si tine !! Bai Zdreanta de Zdrelinski, cel mai bine e sa le tai tu la tot Occidnetul acela ateu si decadent tot gazul, toata lumina, absolut tot, si dupa aia zici ca rusnacii au facut-o, sigur multi tefelei grogati o sa te si creada !! Hai cu Jocurile Foamei 2022-2023, Winter Edition 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger