AcasăȘTIRI EXTERNEGazul rusesc și lăcomia Berlinului. De ce vor tremura germanii în piscine

Gazul rusesc și lăcomia Berlinului. De ce vor tremura germanii în piscine

Gazul rusesc și lăcomia Berlinului. De ce vor tremura germanii în piscine

În piscinele municipale din Gundelsheim, oraș din landul Baden-Württemberg, Germania, temperatura apei va scădea, o economie de gaz „pentru a nu sponsoriza războiul dus de Rusia în Ucraina”.

În condițiile în care, de la începutul invaziei ordonate de Vladimir Putin în Ucraina, Germania a fost cel mai mare importator de hidrocarburi din Rusia, aleșii locali recurg la măsuri populiste.

„Înotați ceva mai repede”

Consiliul municipal din Gundelsheim a cerut o setare a temperaturii apei din piscine cu 1-2 grade mai puțin „pentru a economisi zece procente de gaz”.

În practică, aceasta s-ar traduce cu scăderea temperaturii de la 24 de grade la 22-23. Pentru cei cărora apa li se va părea prea rece, consilierii au deja un sfat: „Vizitatorii trebuie pur și simplu să înoate puțin mai repede”.

Măsura, au invocat ei, protejează mediul, vistieria orașului și înseamnă mai puțini bani pentru războiul lui Putin” în Ucraina.

Berlinul, în propria capcană

În cea mai mare economie a Europei, dependentă de Rusia pentru gaze și petrol, guvernul și companiile caută să accelereze tranziția ecologică. În timp ce se pregătesc pentru un scenariu de dezastru: acela de a fi o țară prinsă într-o capcană în care singură s-a băgat, mizând totul pe gazul rusesc.

Cancelarul Olaf Scholz are misiunea aproape imposibilă pentru a corecta erorile strategice din ultimii 20 de ani, comise succesiv de Gerhard Schröder și Angela Merkel, care nu au ținut cont de aspectul geopolitic.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
520 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa o intrebe pe Merkeleasa de ce nu a facut nimic pana acum ?
    De ce ne au limitat extractiile in Marea Neagra ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger