AcasăȘTIRI EXTERNEGazele și facturile. Războiul din Ucraina va provoca „multă durere” americanilor în...

Gazele și facturile. Războiul din Ucraina va provoca „multă durere” americanilor în această iarnă

Gazele și facturile. Războiul din Ucraina va provoca „multă durere” americanilor în această iarnă / Foto: printscreen

Americanii s-ar putea confrunta cu o creștere a prețurilor pe măsură ce temperaturile scad odată cu sosirea iernii. Un raport realizat săptămâna trecută de National Energy Assistance Director’s Association (NEADA) a prezis că prețul gazelor ar putea crește în medie cu 17% față de anul trecut și cu peste 35% față de prețurile din 2020-21.

Majorarea facturilor la încălzire va fi un alt factor de stres pentru americanii care resimt efectele inflației la pompa de benzină și la rafturi. Mai mulți factori influențează creșterea de prețuri prognozată, de la invazia Rusiei în Ucraina până la previziunile privind temperaturile făcute de Old Farmer’s Almanac.

„Familiile cu venituri mici și medii suferă”

Invazia Rusiei în Ucraina a dus la creșterea prețurilor la pompă și, deși prețurile la benzină au început să scadă, americanii plătesc în continuare o medie mai mare pentru benzină în ultimii doi ani.

Energia utilizată pentru încălzirea locuințelor ar putea avea consecințe similare în urma războiului. Războiul ar putea duce la o creștere a costurilor de încălzire, deoarece CBS News a raportat că majorarea costurilor energiei este asociată cu conflictul. Statele Unite au sancționat toate gazele și petrolul din Rusia, care este cel mai mare producător de țiței din lume și al doilea producător de gaze naturale uscate după SUA, potrivit unui raport al Administrației americane pentru informații energetice.

NPR a relatat că războiul a redus stocurile disponibile pentru combustibil, iar din cauza temperaturilor ridicate din această vară, consumul de energie a rămas ridicat. Potrivit directorului executiv al NEADA, Mark Wolfe, stresul provocat de creșterea prețurilor afectează familiile americane. „Acesta este al doilea an cu prețuri ridicate la încălzirea locuințelor”, a declarat Wolfe pentru CBS News. „Pe toată linia, familiile cu venituri mici și medii suferă”, scrie Newsweek.

Creșteri abrupte ale costurilor de încălzire

O iarnă blândă ar putea devia prețurile ridicate la combustibil, dar Old Farmer’s Almanac a prezis o iarnă blândă doar în anumite porțiuni din SUA, mai ales în sud-vest. Alte regiuni precum Midwest și Nord-Est se pot aștepta ca iarna să fie mai rece decât în mod normal.

Raportul NEADA arată că proprietarii de locuințe care își încălzesc casele cu gaze naturale vor înregistra cea mai abruptă creștere a costurilor de încălzire, cu peste 34% față de prețurile de anul trecut. Gazele naturale sunt urmate de propan, păcură și electricitate. Prețurile sunt și mai abrupte în comparație cu 2020-21. Costul mediu pentru încălzirea unei locuințe în această iarnă, dacă un rezident folosește gaze naturale, va fi de aproape 1.000 de dolari. Aproape jumătate dintre gospodăriile din SUA își încălzesc locuințele cu gaze naturale.

author avatar
Tudor Borcea
314 afisari

3 COMENTARII

  1. Din ciclul „și voi pe noi”! În esență e o propagandă rusească deșănțată. Unde ai pui că „Old Farmer’s Almanah” reprezinta o lectură obligatorie pentru orice persoana avidă de știri autentice!

  2. Nu e nici o propaganda ruseasca. Gazul pe bursa a crescut f mult comparativ cu anii trecuti si va creste in continuare din cauza exportului de gaz catre ” fratii” europeni. Stiu asta pentru ca platesc facturi la gaz in Texas. Deci cine face bani din razboi ,cine manipuleaza pe cine ?!?!? Asa ca taci draq cu propaganda ta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger