AcasăȘTIRI EXTERNEGarry Kasparov a dezvăluit de ce "Putin a fost un criminal de...

Garry Kasparov a dezvăluit de ce „Putin a fost un criminal de război încă de la începutul domniei”

Russian chess legend and opposition activist Garry Kasparov holds a press conference in support of Kazakh tycoon and opposition figure Mukhtar Ablyazov on October 20, 2015 in Paris. The French government has given the green light for the extradition of Mukhtar Ablyazov to Russia, where he is accused of embezzling billions of dollars, as a lawyer for Ablyazov says his client would challenge the decision. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG (Photo credit should read ERIC FEFERBERG/AFP/Getty Images)

Garry Kasparov, ilustrul campion mondial de şah, şi un aspru contestatar al regimului de la Kremlin, a analizat ascensiunea lui Vladimir Putin, despre care spune că şi-a pierdut sprijinul din partea populaţiei.

„Imediat ce a ajuns președinte al Rusiei, a restaurat imnul național sovietic, auzindu-l că spune în repetate rânduri că prăbușirea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX”, a rememorat Kasparov ideologia preşedintelui rus.

Au existat ruşi care au tras semnalul de alarmă

Garry Kasparov a mai vorbit şi despre alţi politicieni ruşi care au tras semnale de alarmă privind drumul pe care a plecat Rusia sub domnia lui Putin.

„Vorbind de ruși, să nu uităm că mulți ruși, cei care nu se gândesc la această schimbare care s-a întâmplat cu Putin, s-au uitat la răspunsul liderilor occidentali.

Nu sunt aici pentru a scuza milioanele de compatrioți ai mei care nu au vrut să mă audă pe mine sau pe regretatul Boris Nemțov sau foarte puține alte, subliniez foarte puține, voci care strigau în deșert spunând: pericol, pericol, pericol!”, a spus Kasparov pentru Digi24.

Putin, un criminal de război încă de la început

Putin a fost un criminal de război încă de la începutul domniei sale. Cine a acordat atenție? Nimeni. Deci Putin avea un dosar. Este ca și cum dacă iei un client pentru bancă, te uiți la istoricul de credit.

Putin avea istoricul de credite, ba mai mult, nu a ascuns niciodată acest lucru. Dar de fiecare dată când a făcut ceva… cum ar fi folosirea poloniului 210 pentru a-l otrăvi pe Litvinenko la Londra.

Ar putea fi calificat, ar trebui calificat drept un atac nuclear asupra Marii Britanii. Rezultatul? Cinci guverne britanice consecutive au încercat să submineze ancheta”, a mai povestit Kasparov.

author avatar
Andrei Ștefan
234 afisari

9 COMENTARII

  1. cine nu stie instoria armeniei e tentat sa-l creada mai ales ca nici el nu stie bine ce neam e. nu era putin ii mancau azerii pe armeni. e valabil proverbul romanesc: pe cine nu lasi sa piara, nu te lasa sa traiesti.

  2. Cum poti sa crezi un armean libidinos care se baga in seama ,o fi fost el mare sahist dar in rest zero barat

    • Armean sau ucrainean nu conteaza, dar tipul pe langa ca e geniu e si om! Tu un barbar comunist putinisto-sovietic!

      • Sunt victoras cel mai mare gurist, imi place sa o iau la gurița si la popou. In rest nu suport rușii ca sunt împotriva tramvaielor ca mine

  3. Kasparov e o vedeta a sahului care are sansa de a se exprima liber.Dar ce se intampla acum nu tine cont de parerile oamenilor,este un conflict Rusia versus G7 din cauza afacerilor cu petrol.Cei care stiu subiectul sunt afaceristii cu petrol

  4. Kasparov e etnic kazar de religie iudaică, un ambasador al ocultei pe la toate curțile lumii, un fals prooroc care susține războiul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger