AcasăȘTIRI EXTERNEGânduri sinucigașe, rasism și denigrare. Interviul șocant al lui Meghan Markle care...

Gânduri sinucigașe, rasism și denigrare. Interviul șocant al lui Meghan Markle care va zgudui casa regală britanică – VIDEO

Gânduri sinucigașe, rasism și denigrare. Interviul șocant al lui Meghan Markle care va zgudui casa regală britanică

Meghan Markle s-a gândit la sinucidere în perioada când trăia în sânul familiei regale britanice și i s-a refuzat sprijinul psihologic pe care l-a solicitat, deoarece ar fi afectat imaginea instituției. Un interviu exploziv acordat de ducesa de Sussex starului televiziunii americane Oprah Winfrey.

În timpul acestui foarte așteptat interviu, difuzat duminică seara de canalul CBS, soția prințului Harry, care este metisă, a vorbit, uneori emoționată până la lacrimi, și despre discuțiile din cadrul familiei regale cu privire la culoarea pielii fiului, ei când era însărcinată cu acesta.

Ea a afirmat că unii membrii ai familiei regale și-au exprimat- și asta în fața prințului Harry – unele „îngrijorări” cu privire la culoarea pielii pe care urma să o aibă primul lor copil, Archie.

„Pur și simplu nu mai vroiam să fiu în viață”

„Pur și simplu nu mai vroiam să fiu în viață. Și acestea erau gânduri constante, terifiante, reale și foarte clare”, a spus ducesa de Sussex, care așteaptă al doilea copil. Meghan a pus starea ei psihologică pe seama agresivității presei britanice.

Ea a relatat că a discutat cu membrii familiei regale pentru a cere protecție și pentru a discuta despre posibilitatea unui tratament psihologic. „Mi s-a spus că nu se poate, pentru că nu ar fi bine pentru imaginea casei regale”.

Fosta actriță a vorbit cu Oprah Winfrey, care era șocată, despre conversațiile în legătură cu culoarea pielii lui Archie.

Harry a fost informat cu privire la unele „îngrijorări și conversații (…) despre cât de închisă ar fi pielea lui Archie când s-a născut, „cea ce înseamnă cui va semăna de fapt”, a explicat ea, fără să vrea să dea amănunte cu privire la identitatea persoanelor care au vorbit cu soțul ei, pentru că „ar fi foarte dăunător pentru aceste persoane”.

„A fost ciudat”, a declarat și prințul Harry despre această conversație, refuzând, de asemenea, să dezvăluie cine se afla în spatele ei. „Eram șocat”, a spus el.

Ducesa de Sussex a mai susținut că Palatul Buckingham a refuzat să-i acorde protecție copilului și că membrii instituției au considerat că lui Archie nu i se va acorda un titlu de noblețe, deși aceasta este tradiția.

Presiunea de nesuportat a mass-media

Cei doi soți, care au anunțat că așteaptă o fetiță, vara aceasta, și-au explicat retragerea și plecarea în Statele Unite prin conjugarea presiunii media de nesuportat și a lipsei de sprijin din partea familiei regale.

„Am făcut tot posibilul” pentru a rămâne în familia regală, a spus prințul Harry, explicând că el însuși a cunoscut probleme psihologice legate de această situație.

Dacă Meghan Markle a denunțat o „adevărată campanie de denigrare” și a spus că nu se simte protejată de familia regală, a avut grijă să nu atace personal membrii coroanei.

Ea a susținut că, spre deosebire de cele raportate de presa britanică, nu ea a fost cea care a făcut-o să plângă pe cumnata ei Kate, ducesa de Cambridge, într-un incident care a avut loc cu puțin înainte de căsătoria ei cu prințul Harry, în 2018. Ci s-a întâmplat exact invers. Ea a precizat că însăși Kate și-a cerut scuze la scurt timp.

„Toată lumea în cadrul instituţiei ştia că acest lucru nu era adevărat”, a adăugat fosta actriţă americană, subliniind că acest incident a fost începutul unei „adevărate campanii de denigrare”, precum şi „un punct de cotitură” în relaţiile sale cu familia regală britanică.

Harry, dezamăgit de tatăl său, prințul Charles

Harry a mers mai departe, spunând că este „într-adevăr dezamăgit” de tatăl său, prințul Charles, în timpce traversa „o perioadă dificilă”.

„Pentru că a trecut și el prin ceva similar. Știe ce este durerea”, a spus Harry. „Va fi mult de lucru” pentru ca relația lui cu prințul Charles să se îmbunătățească, „dar, în același timp, îl voi iubi mereu”.

De asemenea, el a vorbit despre fratele său, prințul William, explicând că cei doi sunt „pe căi diferite”, confirmând că relația lor era tensionată, în timp ce și-a reafirmat afecțiunea pentru fratele său mai mare.

În schimb, fiul cel mic al lui Charles și Diana a lăudat-o pe bunica sa, regina Elisabeta a II-a, spunând că nu a „luat-o prin surprindere” când și-a anunțat retragerea din familia regală.

„Eu și bunica mea avem o relație foarte bună și o înțelegere”, a spus el. „Și am un profund respect pentru ea. Ea este șeful meu. Și așa va rămâne”.

Pentru Casa Regală, inteviul este un „circ”

Înainte de difuzarea acestui șocant interviu, monarhia britanică hotărâse să facă front cumun, oferind imaginea unei familii unite în timpul sărbătorilor anuale ale Commonwealth-ului.

Într-un discurs televizat preînregistrat, regina a subliniat importanța „devotamentului dezinteresat și a simțului datoriei” de care au dat dovadă îngrijitorii în timpul pandemiei, semn pe care unii îl vor interpreta cu siguranță ca o critică adresată cuplului princiar.

Potrivit unei surse apropiate reginei citată de Sunday Times, Elisabeta a II-a nu intenționa să urmărească interviul cu nepotul ei și va fi mai prezentă în mass-media săptămâna viitoare pentru a arăta că monarhia „se concentrează pe probleme importante”, scrie Boursorama.

Sursa citată mai arată că membrii casei regale britanice, care nu au ezitat să numească interviul lui Meghan drept „circ”, se pregătesc să riposteze „cu noi dezvăluiri” asupra comportamentului cuplului dacă monarhia ar fi atacată.

După ce i-au confirmat reginei retragerea definitivă din familia regală, după o perioadă de observație, ducele și ducesa de Sussex și-au pierdut ultimele titluri oficiale în februarie.

Instalat în Canada, apoi în California, în Montecito, din martie, duo-ul a creat o fundație, Archewell, și a semnat parteneriate cu Netflix și Spotify.

 

Foto: Facebook

 

author avatar
Tudor Borcea