AcasăȘTIRI EXTERNEGândirea lui Xi Jinping devine disciplină școlară în China

Gândirea lui Xi Jinping devine disciplină școlară în China

xi jinpingGândirea lui Xi Jinping devine disciplină școlară în China

China va introduce ideologia politică a președintelui chinez Xi Jinping în programa şcolară pentru a ajuta la „întărirea credinţei marxiste” în rândul tinerilor din ţară, a declarat ministerul chinez al educaţiei.

„Gândirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chineze pentru o nouă eră” va fi predată de la nivelul şcolii primare până la universitate. Măsura vizează întărirea „hotărârii de a asculta partidul”, iar noile materiale didactice trebuie să „cultive sentimente patriotice”, se precizează în liniile directoare.

Acesta este ultimul efort depus de președintele chinez pentru a consolida rolul Partidului Comunist Chinez aflat la guvernare în diferite domenii ale societății, transmite BBC. Ministerul Educației din China a spus că urmărește „cultivarea constructorilor și succesorilor socialismului cu o bază generală morală, intelectuală, fizică și estetică”.

Gândirea Xi Jinping va „întări credinţa marxistă” în rândul tinerilor

Destinată stabilirii convingerilor marxiste și unei tinere vârste, precum și loialității față de Partidul Comunist Chinez aflat la guvernare, introducerea „Gândirii Xi Jinping” în manuale va contribui la consolidarea „hotărârii de a asculta și de a urma partidul”. Liniile directoare includ educația muncii „pentru a cultiva spiritul harnic” și educația privind securitatea națională.

În 2018, organul superior al Chinei a înscris „Gândirea Xi Jinping” în constituție. De atunci, a fost introdus în unele universități și printre aripile tinerilor care dețin activități extrașcolare. Cu toate acestea, noile linii directoare vor prezenta o lansare mult mai extinsă.

Disciplina, studiată de la școala primară la facultate

„Școlile primare se vor concentra pe cultivarea dragostei pentru țară, Partidul Comunist chinez și socialism. În școlile generale și liceu, accentul va fi pus pe o combinație de experiență perceptivă și studiu de cunoștințe, pentru a ajuta elevii să-și formeze judecăți și opinii politice de bază”, potrivit Global Times. „În facultate, se va pune mai mult accent pe stabilirea gândirii teoretice”, a adăugat sursa citată anterior.

Ministerul lucrează, de asemenea, la includerea în curricula școlară a unor teme precum conducerea partidului și educația națională în domeniul apărării, a declarat un oficial al Ministerului educației.

Liderii chinezi anteriori au venit cu propriile ideologii politice care au fost încorporate în Constituția sau gândirea partidului. Însă niciunul, în afară de fondatorul partidului Mao Zedong, nu i s-a descris ideologia ca „gând”, care se află în vârful ierarhiei și doar Mao și Deng Xiaoping și-au avut numele atașate ideologiilor lor.

author avatar
Andreea Vlad
275 afisari

1 COMENTARIU

  1. Gandirea gaozarului marx nu are nimic cu patriotismul deoarece propritatea era comuna nu aveai ce-ti apara ci doar ce folosi dialectic. Nu exista un bun propriu ci bunuri comune. Nu exista patrie ci doar tari proletare. Nu exista jertfa. Ci doar egalitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger