AcasăȘTIRI EXTERNEG7. Ce prevede „declarația de la Carbis Bay” pentru viitoarele pandemii

G7. Ce prevede „declarația de la Carbis Bay” pentru viitoarele pandemii

G7. Ce prevede „declarația de la Carbis Bay” pentru viitoarele pandemii

Membrii G7 intenționează să se pregătească cât mai bine posibil pentru a face față pandemiilor viitoare.

Reuniți până duminică, 13 iunie, în Carbis Bay, în sud-vestul Angliei, membrii G7 au promis că vor folosi mijloace mari în fața viitoarelor pandemii. Șefii de stat și de guvern din Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Canada, Japonia și Statele Unite s-au arătat dornici să-și arate buna înțelegere, chiar dacă tensiunile din jurul Irlandei de Nord au umbrit atmosfera de unitate.

Într-o zi cu un program de lucru susținut, liderii au arătat un front unit în fața crizei Covid-19 prin adoptarea unui plan de luptă împotriva viitoarelor pandemii. „Declarația din Carbis Bay” include o serie de angajamente pentru prevenirea unei alte pandemii.

Pregătiți în mai puțin de 100 de zile în fața unei maladii

În esență este vorba de reducerea timpului pentru dezvoltarea de vaccinuri, tratamente și diagnostice, cu speranța că lumea va fi pregătită în mai puțin de 100 de zile pentru a face față unei boli care apare brusc.

Cealaltă componentă se va concentra pe consolidarea supravegherii sănătății și o reformă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a o face mai puternică. Un obiectiv dificil de atins fără China, care nu apreciază summit-ul G7 pe care l-a descris ca o „clică” formată de Washington.

Chestiunea brevetelor pentru vaccinuri, nerezolvată

Declarația de la Carbis Bay nu rezolvă problema spinoasă a suspendării brevetelor pentru vaccinuri pentru a accelera producția acestora. Pentru Oxfam, G7 este prea „moale” pentru industria farmaceutică. „Această declarație nu rezolvă problemele fundamentale care împiedică accesul la vaccinuri pentru majoritatea umanității”, chiar dacă aceasta înseamnă renunțarea la proprietate privată pe brevete, potrivit ONG-ului.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
244 afisari

1 COMENTARIU

  1. „consolidarea supravegherii sănătății și o reformă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a o face mai puternică”=OMS va juca rolul unui minister mondial/global al sanatatii ce va impune tuturor statelor masurile ce vor fi luate; in ce priveste China, aceasta va „juca din umbra” oferind modele sociale (lockdown-ul a fost o masura de „inspiratie” chinezeasca). Bine-ati venit in „noua dictatura mondiala”! nu vom mai avea unde scapa de ea, decat…pe lumea cealalta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger