AcasăȘTIRI EXTERNEFurtună și inundații de proporții în Dubai și Qatar, chiar în timpul...

Furtună și inundații de proporții în Dubai și Qatar, chiar în timpul vizitei premierului Ciolacu – VIDEO

sursa foto: captură video X/ex-Twitter

Natura s-a dezlănțuit, iar imaginile surprinse în Dubai, dar și în Qatar arată urmările furtunii și inundațiilor.

De marți, premierul Ciolacu se află într-o vizită de lucru de două zile în Qatar.

În Dubai, a plouat în 12 ore cât într-un an. Pista aeroportului s-a transformat într-un lac. În Oman, 18 oameni și-au pierdut viața în urma inundațiilor.

A plouat în 12 ore cât într-un an în cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite. Aeroportul Internațional din Dubai a fost temporar închis și zeci de curse au fost anulate sau redirecționate, după ce ploile torențiale au transformat pista într-un lac.

Principalul aeroport internațional din Dubai a deviat zeci de zboruri care urmau să sosească acolo, pe fondul ploilor.


Imagini incredibile de pe pista aeroportului

Dubai, centrul financiar al Orientului Mijlociu, a fost paralizat de ploile torenţiale care au provocat inundaţii în Emiratele Arabe Unite şi Bahrein, potrivit abc.net.au. Și care au cauzat 18 decese în Oman.

Imagini distribuite online au arătat pistele Aeroportului Internațional Dubai sub apă, în timp ce avioanele păreau mai degrabă niște bărci care încercau să se miște pe aeroportul inundat.

Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of the Emirates au fost inundate, iar în cel puțin o stație de metrou din Dubai apa a ajuns până la glezne, potrivit unor imagini postate pe rețelele de socializare.

Mai multe țări din Golful Persic sunt în alertă de inundații, inclusiv Kuweit, Arabia Saudită și Qatar.

Școlile au fost închise în Emiratele Arabe Unite și e de așteptat să rămână închise miercuri, când sunt prognozate noi furtuni. Guvernul din Dubai a prelungit, de asemenea, munca la distanță pentru angajații săi până miercuri.

Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții comunității românești din Qatar

Marți seară, 16 aprilie, premierul Ciolacu, aflat într-o vizită de două zile în Gatar, s-a întâlnit cu reprezentanții comunității românești din acest stat.

„Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine financiar decât ați fi câștigat în România în acest moment. Nu numai cifrele ne arată acest trend de creștere în România, care s-a datorat, în primul și în primul rând, unei perioade de stabilitate politică într-o perioadă de criză, de această dată și de securitate, nu numai energetică sau pandemie, și sper din tot sufletul ca împreună cu colegii mei, până la sfârșitul mandatului, să menținem acest trend de creștere. Este evident că mi-aș dori să reveniți în România, mai ales după cele povestite de domnul ambasador, cât de implicați sunteți și cât de mult ați dus la dezvoltarea proiectelor majore din Qatar. Mi-aș dori foarte mult să găsim acele proiecte provocatoare pentru nivelul dumneavoastră de așteptare și în România”, le-a transmis Marcel Ciolacu românilor aflați în Qatar.

author avatar
Andrei Coman