AcasăȘTIRI EXTERNEFurie la Beijing. Al doilea grup de parlamentari din SUA a aterizat...

Furie la Beijing. Al doilea grup de parlamentari din SUA a aterizat în Taiwan

Furie la Beijing. Al doilea grup de parlamentari din SUA a aterizat în Taiwan / Foto: printscreen

O delegație de parlamentari americani a sosit duminică în Taiwan pentru o vizită de două zile în timpul căreia se va întâlni cu președintele Tsai Ing-wen, al doilea grup la nivel înalt care vine pe fondul tensiunilor militare continue cu vecinul agresiv al insulei, China.

Beijingul, care revendică Taiwanul, guvernat democratic, ca teritoriu propriu, a organizat exerciții militare în jurul insulei pentru a-și exprima furia față de vizita anterioară delegației a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

„Spriinul ferm al Statelor Unite”

Ambasada de facto a SUA din Taipei a declarat că delegația este condusă de senatorul Ed Markey, care este însoțit de alți patru congresmeni în ceea ce a descris ca făcând parte dintr-o vizită mai amplă în regiunea Indo-Pacific.

Biroul prezidențial din Taiwan a declarat că grupul american va întâlni cu președintele Tsai luni dimineață.

„Mai ales într-un moment în care China crește tensiunile în Strâmtoarea Taiwan și în regiune prin exerciții militare, Ed Markey, care conduce o delegație pentru a vizita Taiwanul, demonstrează încă o dată sprijinul ferm al Congresului Statelor Unite pentru Taiwan”, a declarat acesta într-un comunicat, informează Swissinfo.

Ministerul taiwanez de Externe a publicat imagini cu grupul care a fost întâmpinat pe aeroportul Songshan din centrul orașului Taipei, după ce a sosit cu un avion de transport al forțelor aeriene americane.

author avatar
Tudor Borcea
487 afisari

2 COMENTARII

  1. Americanii vor să deschidă o nouă zonă de conflict, zgândărind orgoliul ochilor mici. Nu care cumva vreo rachetă rătăcită, nerevendicată de nimeni, să lovească aeronava iar agitatorii americani să ajungă hrană la rechini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger