AcasăȘTIRI EXTERNEFuria oamenilor, mai periculoasă ca pandemia. Proteste violente în marile țări ale...

Furia oamenilor, mai periculoasă ca pandemia. Proteste violente în marile țări ale Europei

01 August 2020, Berlin: A woman wears a Merkel mask with the inscription "Bye bye democracy" at the demonstration against the Corona restrictions. The initiative "Querdenken 711" has called for the demonstration against the Corona measures. The motto of the demonstration is "The end of the pandemic - Freedom Day". Photo: Christoph Soeder/dpa,Image: 548876269, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no

 

Proteste violente au avut loc în Germania, unde mii de persoane au ieșit în stradă nefiind de accord cu măsurile autorităților pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Sâmbătă, la Berlin a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a aplana situația.

Manifestații de protest în Franța și Marea Britanie

Peste 20.000 de participanți la miting au fost opriți pe poliție pe motiv că nu se respectă „distanțarea minimă”. Poliţia a decis că „nu există altă posibilitate decât dispersarea acestei adunări”.

De asemenea, La Londra, o mie de persoane au cerut în Trafalgar Square „încheierea tiraniei medicale”.

La Paris, 200 până la 300 de persoane au protestat împotriva portului obligatoriu al măştii. Sophie, o pariziană de circa 50 de ani, a venit să protesteze pentru „libertatea de a alege”.

„Sunt pur şi simplu o cetăţeană furioasă din cauza măsurilor liberticide care nu au nicio justificare medical”, a spus ea.

Revenind la protestele din Germania, manifestanții după ce au fost somaţi să plece la începutul după-amiezii, dintre care mulţi erau aşezaţi, au rămas la faţa locului şi au strigat „rezistenţă” şi „Noi suntem poporul”, un slogan al extremei drepte, iar unii au cântat imnul naţional.

Mai multe grupuri au organizat sit-in-uri şi au blocat artere în mai multe locuri din Berlin.

Un grup a aruncat cu pietre şi sticle în forţele de ordine, care au efectuat două arestări, potrivit poliţiei. Inedit pentru o manifestare de stradă, de data aceasta la acțiunea respectivă au participat și familii cu copii.

La protest a participat o mulţime foarte amestecată, din toate grupele de vârstă, inclusiv familii cu copii.

„Merkel trebuie să plece”

Manifestanții de extremă dreapta au aduc cu ei steaguri cu reprezentarea curcubeului. Eu au strigat „Merkel trebuie să plece”, cuvântul de ordine al partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

La manifestație extremiștii s-au amestecat printre populația neregimentată politic.

„Nu sunt un simpatizant al extremei drepte, sunt aici pentru a apăra libertăţile noastre fundamentale’, a declarat pentru AFP Stefan, un berlinez de 43 de ani, cu craniul ras, care purta un tricou gri pe care era scris cu majuscule albe: „Gândeşte, ajută!”.

„Mulți spun că nu există decât câţiva inşi de extremă dreaptă în stradă dar, în realitate, ei sunt cei care organizează manifestaţia”, spune pe de altă parte Belinda, care a participat la o contramanifestaţie organizată de stânga radicală Die Linke, potrivit dcnews.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
289 afisari

3 COMENTARII

  1. ” Noi Sîntem Poporul ” e musai să fie de ” extremă dreaptă ”, măi, prostovan insinuant? Cît despre pandemie, e PANDEMIE DE PROSTIE, aia ucide, nu un virus cu pericol inventat. Dacă asimptomatismul Covid NU există – ce e aia, boală fără simptome?!?! – prostia se manifestă plenar.

  2. Măcar nemți au curaj sa_si spună părerea, la noi dacă spui ceva ești conspiraționist și Arahat face spume la gura

  3. DE CE TREBUIE SA SE TREZEASCA ROMANII AFLATI IN ADORMIRE….?
    Încearcă sa pui o broască intr-o oala, umple-o cu apă şi incepe să incalzesti apa.
    Pe măsură ce temperatura apei începe să se ridice, broasca îşi ajustează temperatura corpului în consecinţă.
    Ea continuă să-şi adapteze temperatura corpului cu temperatura crescândă a apei. Doar când apa e pe cale să ajungă la punctul de fierbere, broasca nu se mai poate adapta. În acest moment, decide să sară afară.
    Dar nu poate face asta, pentru că şi-a pierdut toată puterea în a se adapta la temperatura apei în creştere.
    Foarte curând, broasca moare.
    Ce a ucis-o?
    Gândeşte-te la asta!
    Ştiu că mulţi dintre noi vor spune apa clocotită.
    Dar adevărul e ca a fost propria ei incapacitate de a decide când să sară afară.
    Cu toţii trebuie să ne adaptăm la persoane şi situaţii, dar trebuie să fim siguri când trebuie să ne adaptăm şi când trebuie să mergem mai departe. Există momente în care trebuie să ne confruntăm cu situaţia şi să luăm măsuri adecvate.
    DACĂ LE PERMITEM oamenilor să ne exploateze fizic, emoţional, financiar, spiritual sau mental, vor continua să facă acest lucru.”
    Trebuie să decidem când să sărim!
    Si sa o facem în timp ce încă mai avem putere.
    Psiholog, Mihail Jianu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger