AcasăȘTIRI EXTERNEFUGE Gerard Depardieu din Rusia? Ultima decizie a actorului francez l-a pus...

FUGE Gerard Depardieu din Rusia? Ultima decizie a actorului francez l-a pus pe Putin pe gânduri

FUGE Gerard Depardieu din Rusia? Ultima decizie a actorului francez l-a pus pe Putin pe gânduri

Gerard Depardieu, posesor al unui paşaport rusesc şi un admirator al lui Vladimir Putin, a denunţat „excesele nebuneşti inacceptabile” ale preşedintelui rus.

Acum, își închide centrul de producție, PC Railway, din Rusia.

Îi este teamă să se delimiteze public

Interlocutorul agenției a subliniat că mișcarea „nu are nicio legătură cu situația actuală din cauza crizei din Ucraina”.

Această structură a fost creată pentru a dezvolta proiecte audiovizuale. Fără operațiuni active, acest sistem este inutil, deoarece necesită cheltuieli chiar și în timpul perioadelor de inactivitate”, a spus prietenul și producătorul actorului, Arnaud Frilli.

„În ceea ce-l privește pe Gerard, el este în continuare foarte motivat să se implice în proiecte în Rusia. În ceea ce privește închiderea [casei sale de producție], aceasta nu are legătură cu oprirea acestui proiect [de realizare a filmului]”, a adăugat el.

S-a folosit de Rusia ca să scape de taxe

Depardieu a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a fostului preşedinte francez François Hollande.

Mi se pare normal să plătesc, dar nu idioţilor care cred că ei fac bine”, declara el în 2014 pentru săptămânalul Le Point.

De atunci, Gerard Depardieu nu a încetat să laude noua sa patrie, Rusia, o „mare democraţie”, şi să-l elogieze pe Vladimir Putin, pe care l-a comparat cu Papa Ioan Paul al II-lea.

author avatar
Andrei Ștefan