AcasăȘTIRI EXTERNEFSB: Ucraina a atacat două nave civile ale Rusiei în Marea Azov

FSB: Ucraina a atacat două nave civile ale Rusiei în Marea Azov

Armata ucraineană a atacat două nave civile rusești în Marea Azov , avariind una din ele, folosind rachete, a declarat joi, 24 februarie, serviciul de securitate rus, FSB. Se pare că atacul a rănit o persoană și a provocat un incendiu la bordul uneia dintre nave.

Divizia de grăniceri a sucursalei Krasnodar a FSB a identificat navele ca petrolierul „SGV-Flot” și nava de marfuri generale „Serafim Sarovskiy”. „SGV-Flot” a fost nava lovită.

Atacurile ar fi venit din orașul Mariupol

Rănile suferite de un membru al echipajului au fost „grave” iar un incendiu izbucnit la bord a fost stins. Ambele atacuri au venit din orașul-port Mariupol, a susținut FSB, scrie Russia Today.

Autoritățile ruse de trafic maritim au interzis anterior orice deplasare în Marea Azov din cauza operațiunii militare în curs de desfășurare a țării în Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a spus că operațiunea este necesară pentru demilitarizarea și „denazificarea” țării.

El a susținut că Rusia trebuie să acționeze din cauza unei amenințări tot mai mari la adresa securității sale naționale reprezentată de prezența NATO în estul Europei și să oprească „atacurile trupelor ucrainene” împotriva regiunilor separatiste din est, pe care Moscova le-a recunoscut luni drept state suverane.

author avatar
Tudor Borcea
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger